Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iunie 2009  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iunie » 24 » Roşca: Finanţarea partidelor politice monitorizată mai strict

Roşca: Finanţarea partidelor politice monitorizată mai strict
3:29 AM
Comparativ cu campania electorală precedentă, modul de finanţare a partidelor în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate va fi monitorizat cu stricteţe.

Despre acesta a declarat marţi pentru presă vicepremierul Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) la depunerea de flori cu ocazia împlinirii a 19 ani de la declararea suveranităţii R.Moldova. După cum transmite INFOTAG, vicepremierul a spus că practica din campaniile electorale precedente arată că este foarte dificil să se monitorizeze devizul de cheltuieli al partidelor în campania electorală şi că acum acest lucru se va realiza cu ajutorul organelor de drept.

"Noua lege a partidelor politice nu prevede restricţii majore cu privire la finanţarea partidelor în campania electorală. Aceasta interzice doar ca partidele să primească finanţare de peste hotare, de la instituţiile de stat sau de la întreprinderile cu capital majoritar de stat", a precizat vicepremierul.

El a spus că partidele care nu vor respecta plafonul şi regulamentul electoral stabilit de către Comisia Electorală Centrală, vor fi sancţionaţi conform legii.

"Nu doar organele de drept şi justiţia trebuie să monitorizeze cheltuielile partidelor în campania electorală, dar şi presa, care trebuie să fie cu ochii pe politicieni pentru a-i disciplina", a menţionat Roşca.

Potrivit lui, monitorizarea cheltuielilor va fi efectuată de instituţiile financiare de stat, care vor verifica actele de contabilitate ale partidelor şi modul de restituire a împrumuturilor.

"Modul de verificare şi monitorizare se va face în strictă conformitate cu legea, astfel încît să se evite declaraţiile precum că monitorizarea s-a desfăşurat pe criterii politice", a încheiat Roşca.
Vizitatori: 400 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: