Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iunie 2009  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iunie » 23 » Noul viceprim-ministru, Iurie Roşca, a convocat ieri seara prima şedinţă

Noul viceprim-ministru, Iurie Roşca, a convocat ieri seara prima şedinţă
4:50 AM
Iurie Roşca a convocat ieri, 22 iunie, prima şedinţa în calitatea sa de viceprim-ministrul al consiliului de coordonare a activităţii de prevenire şi combatere a criminalităţii şi corupţiei. Şedinţa a început cu un apel din partea lui Roşca către colegii săi în care le-a comunicat că doreşte ca structura pe care o conduce să fie cât mai transparentă, „de aceea am invitat colegii noştri din mass-media. Vă rog să nu vă simţiţi stingheriţi şi să fiţi cât mai deschişi în dezbateri şi propuneri”, a mai precizat liderul PPCD. Chiar de la începutul şedinţei, Roşca a anunţat că va face tot posibilul pentru a coordona cât mai eficient activitatea Consiliului încât acesta să obţină rezultate pozitive.

Primul care a prezentat starea lucrurilor a fost generalul Valeriu Balaban, care a anunţat că au fost depistate 2600 de cazuri de trafic ilicit de mărfuri, au fost pornite 93 de cazuri penale, amenzi în jur de 10 mln lei, cofiscate bunuri în sumă de 19 mln lei. „Concluzia este că s-a diminuat traficul de mărfuri comparativ cu anul 2008 şi se manifestă un rezultat de patru ori mai superior”, a declarat Balaban informându-şi colegii.

Printre altele, în cadrul şedinţei s-au discutat şi despre controalele  efectuate la agenţii economici. În acest sens, membrii consiliului au decis că vor depune eforturi în vederea eliminării oricărei forme de controale a agenţilor economici, care perturbează activitatea acestora şi care au un impact negativ asupra climatului investiţional.

Procurorul general, Valeriu Gurbulea, a propus „să ne gândim la un mecanism care ar consta în limitarea controalelor inutile a agenţilor economici”.

Tot ieri seara au fost discutate şi recomandările oferite de Grupul Ţărilor Anticorupţie din Consiliul Europei (GRECO). Cu privire la acest subiect, Gurbulea a sugerat efectuarea unui raport anual care va include veniturile, chletuielile, creditele şi alte tipuri de surse financiare ale partidelor politice din R. Moldova. Potrivit GRECO, Moldova a pus în aplicare doar două treimi din recomandările grupului respectiv.

Amintim că Iurie Roșca, noul vice-premier al Republicii Moldova, numit în funcţie prin decret prezidenţial, a depus jurământul la 17 iunie 2009. Decretul lui Vladimir Voronin de numire a lui Roşca în funcţia dată a şocat opinia publică, şi a stârnit reacţii negative în presa rusească.
Vizitatori: 435 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: