Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iunie 2009  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iunie » 22 » Aflaţi în vacanţă, studenţii vor trebui să voteze la secţia de votare corespunzătoare adresei căminului

Aflaţi în vacanţă, studenţii vor trebui să voteze la secţia de votare corespunzătoare adresei căminului
10:09 PM
În şedinţa din 22 iunie, CEC a decis că stuenţii cu vize de reşedinţe temporare în cămin, vor trebui să voteze la secţia de votare corespunzătoare adresei căminului respectiv.

Pentru a vota în altă secţie de votare, inclusiv la domiciliul permanent, ei pot depune o declaraţie, până la 26 iunie 2009 inclusiv, la organul Administraţiei Publice Locale din localitatea în care doresc să voteze.

Declaraţia se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fişa de însoţire în original şi în copie. După depunerea declaraţiei persoanele vor fi înscrise în lista electorală de bază a secţie de votare în care urmează să voteze. Dacă reşedinţa temporară în cămin expiră până la data alegerilor parlamentare, atunci ei votează la domiciliul permanent.

În caz că studenţii nu reuşesc să-şi declare locul nou de şedere, ei pot să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza căreia ei au reşedinţa actuală şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare. Această procedură va fi valabilă în perioada 14-28 iulie curent. În baza certificatului pentru drept de vot, în ziua votării, cetăţenii se înscriu în lista suplimentară, iar certificatul rămâne la biroul secţiei de votare şi se anexează la lista suplimentară.

CEC notează că declaraţiile depuse anterior pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 nu sunt valabile, deoarece acest document este de o singură folosinţă.

Declaraţia privind locul de şedere în aria municipiului Chişinău poate fi depusă la preturile de sector şi primăriile oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău până la data de 26 iunie 2009, inclusiv . În legătură cu aceasta, pe parcursul săptămânii curente preturile de sector vor avea un program extins de lucru:

Preturile sectoarelor Centru, Botanica şi Buiucani - 20.00.

Pretura sectorului Ciocana îşi va prelungi programul până la ora 19.00.

Pretura Râşcani va activa până la ora 18.30.  

Până la data de 22 iunie 2009, 344 de persoane cu drept de vot şi-au declarat locul nou de şedere la preturile de sector din municipiul Chişinău. Acestea fiind înscrise în listele de alegători în secţiile de votare, corespunzător locului de şedere.

Vizitatori: 438 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: