Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iunie 2009  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iunie » 9 » Gardianul: “Atac asupra R. Moldova”. Voronin cere arestarea liderilor Opozitiei

Gardianul: “Atac asupra R. Moldova”. Voronin cere arestarea liderilor Opozitiei
5:01 AM
Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal, a afirmat ca regimul mafiot de la Chisinau a lansat un documentar TV, intitulat "Atac asupra Moldovei", ce are drept scop arestarea adversarilor politici.

In acest documentar, sunt intervievati presedintele Vladimir Voronin, Artur Resetnikov, seful Serviciului de Informatii si Securitate, si procurorul general Valeriu Gurbulea. Filmul acrediteaza ideea ca revolta din 7 aprilie ar fi opera partidelor de opozitie sau a unor organizatii politice din Romania. Mihai Ghimpu si vicepresedintele Dorin Chirtoaca apar in imaginile filmului, dar realizatorii nu i-au intrebat nimic. "Unde s-a mai vazut in lume ca procurorul general, responsabil de supravegherea anchetei, sa dea verdicte inainte de incheierea anchetei? Urmeaza sa consultam institutiile europene", a anuntat Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, a declarat ca documentarul reda conversatiile sale telefonice, dar trunchiate, modificate. "Ceea ce s-a facut in materialul denigrator la postul de televiziune NIT reprezinta o incalcare grava a oricaror reguli, nu numai jurnalistice, dar si a drepturilor omului. Interceptarea unor convorbiri telefonice in mod ilegal arata ca nu mai exista limita in R. Moldova. Prin modificarea convorbirilor telefonice, orice persoana poate fi acuzata de orice. I se trunchiaza convorbirile si apare la posturile comuniste". Liberalii basarabeni il acuza pe procurorul general Valeriu Gurbulea ca a oferit presei informatii inainte ca ancheta sa fi fost incheiata. Mafiotii au omis insa imaginile cu arborarea drapelelor, care a avut loc cu acordul unui politist. "Ei nu au nici un drept sa asculte convorbirile telefonice. Este o incalcare. In film se zice ca procuratura, la data de 6 aprilie, a fost nevoita sa deschida un dosar penal, de aceea a si inregistrat convorbirea telefonica. De ce au deschis dosar la data de 6 aprilie, fiindca atunci erau niste proteste pasnice? Sunt sigur ca ei au deschis dosar mai tarziu. Ei ne acuza acum de lovitura de stat.

Banuim ca guvernarea comunista vrea sa scoata Opozitia in afara politicii si sa nu participam la alegeri anticipate. Nu m-as mira daca si liderii Opozitiei o sa fie arestati", a declarat Mihai Ghimpu. Este previzibil ca dincolo de Prut se vor intampla lucruri grave fiindca regimul Voronin concepe alegerile anticipate ca pe o confruntare pe viata si pe moarte.

Vizitatori: 441 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: