Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2009  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Septembrie » 5 » Voronin şi-a lăudat mandatul printre râsetele ziariştilor

Voronin şi-a lăudat mandatul printre râsetele ziariştilor
3:59 AM
Discursul preşedintelui Moldovei, Vladimir Voronin, la şedinţa de miercuri în care Guvernul a demisionat, a stârnit de mai multe ori hohotele de râs ale jurnaliştilor din sala de presă.

Liderul comuniştilor Voronin a adus elogii guvernării PCRM pe ansamblu:

"S-au depus eforturi şi aceste succese se datorează reformelor efectuate de comunişti în medicină. Ţin minte cum FMI obliga guvernul la sfârşitul anilor '90 să închidă instituţiile de medicină primară. Noi am deschis în acest an 15 centre. Medicul trebuie să fie lângă cetăţean, atunci creşte durata vieţii", a declarat Voronin, în condiţiile în care presa a scris în repetate rânduri că familia sa are o afacere în domeniu.

El nu a omis nici asistenţa pentru persoanele vârsnice acordată - datorită comuniştilor - în instituţii specializate. Numărul acestor instituţii a crescut de la patru la 180 în prezent. "În aceste instituţii ţăranii bătrâni sunt în colectiv, pot veni şi lua masa, face o baie, apoi să meargă seara acasă unde poate că au şi ei un căţeluş...", a continuat Voronin, spre amuzamentul presei.

„Acum nimeni nu mai întreabă unde e Moldova – toată lumea ne cunoaşte şi ne respectă”, a spus Voronin.

Datorită PCRM, a spus el, a crescut semnificativ "calitatea vieţii, sănătatea societăţii şi a cetăţenilor" şi "s-a îmbunătăţit speranţa vieţii".

Un alt domeniu lăudat de Voronin a fost "calitatea procesului educaţional". Menţionând că în anul 2000, înainte de venirea comuniştilor la putere, "toţi vroiau să scoată bani din copii şi părinţi", Voronin a subliniat că fruntaşii comunişti "au hotărât problema altfel" şi în prezent 70 la sută din instituţiile de învăţământ sunt finanţate de stat. Comuniştii au redus drastic numărul de studenţi care pot învăţa cu taxă, astfel încât în acest an o bună parte din absolvenţii de licee nu şi-au putut continua studiile. Voronin declarase anterior că "ţara are nevoie şi de tractorişti şi strungari, nu doar de profesori şi jurişti".

"De asemenea, noi am îmbunătăţit şi situaţia demografică, pentru că la noi mortalitatea era ca în Africa. La început, nu ne găseam copii – apoi am găsit 680 de copii prin toate ţările lumii care au fost înfiaţi acolo sau vânduţi. În plus, am avut o atitudine foarte creştină faţă de orfelinate şi de instituţiile pentru copii handicapaţi"

Voronin nu a trecut cu vederea nici situaţia din agricultură. Menţionând că "pe vremea democraţilor" în Republica Moldova se ara cu boii, se semăna cu "detskaia kaliaska" (căruciorul pentru copii – n.red), se înhămau oamenii la plug, liderul comunist a spus că după opt ani de guvernare ai PCRM "în ţară sunt 10.000 de tractoare şi multă tehnică agricolă".

Vizitatori: 332 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: