Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2009  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Useri Online

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 

Primarul general Dorin Chirtoacă a anunţat că a depus deja mandatul de parlamentar şi că va participa la şedinţele Parlamentului, până când legislativul va lua act de decizia sa. În schimb, Mihai Moldovanu, şef al Direcţiei Sănătăţii, a declarat pentru UNIMEDIA că alege să fie deputat în Parlament.

„Eu am depus vineri declaraţia în care renunţ la mandatul de deputat, însă voi participa la şedinţele legislativului, atâta timp cât Parlamentul nu va lua act de decizia mea de a continua munca la Primărie”, a declarat edilul capitalei.

UNIMEDIA aminteşte că astăzi, 14 septembrie, este ultima zi în care deputaţii pot să mai depună o declaraţie de renunţare la mandatul de deputat.

Săptămâna trecută, ex-prim-ministrul Zinaida Grecea ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 1230 | Data: 2009.09.15 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Partidul Comuniştilor s-a adresat oficial azi, 15 septembrie, cu o contestaţie la Curtea Constituţională privind interimatul funcţiei de şef al statului, asigurat de preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu.

„Au apărut divergenţe privind momentul în care intră în vigoare interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova. Parlamentul a adoptat o hotărâre privind asigurarea interimatului, în care articolele 90, 91 şi 135 din Constituţie au fost aplicate pentru prima dată. Am solicitat Curţii să stabilească dacă interimatul intervine după hotărârea Parlamentului sau după avizul Curţii Constituţionale”, a declarat Sergiu Sârbu, reprezentantul PCRM.
„Nu contestăm faptul interimatului, dar dorim ca orice decizie de natură constituţională să fie în corespund ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 1126 | Data: 2009.09.15 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Noul Guvern va avea 16 ministere şi 8 agenţii. Cel puţin aşa a declarat preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii “În PROfunzime”.

Preşedintele Legislativului a mai spus că în şedinţa Parlamentului din 17 septembrie, urmează să fie prezentată demisia Guvernului în exerciţiu şi să fie înaintată candidatura lui Vlad Filat la postul de premier, în timp ce noul cabinet de miniştri va fi investit în funcţie săptămâna următoare.
Ghimpu a mai precizat că imediat după formarea noului Guvern vor începe negocierile cu Fondul Monetar Internaţional. Totodată, preşedintele Parlamentului a ţinut să explice că în calitate de parlamentar nu va pleda pentru unirea R. Moldova cu Români ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 1051 | Data: 2009.09.15 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Autoproclamatul apărător al minorităţilor naţionale, Valeri Klimenko, a declarat, în numele acestora, că în R. Moldova riscă să aibă loc un război civil, dacă discuţiile despre unirea ţării noastre cu România vor continua.
„Noi considerăm că unirea cu România e posibilă doar atunci când, în rezultatul izbucnirii unui război civil, vor învinge adepţii acestei idei. O altă cale nu există”, a exclamat Klimenko.

Românofob declarat, Klimenko a făcut respectiva declaraţie publică, pornind de la speculaţiile care s-au făcut, în ultimul timp, în presă, potrivit cărora, coaliţia parlamentară majoritară va opta pentru unirea
cu ţara vecină. Liderul Mişcării social-politice „Ravnopravie” s-a arătat sigur că, în acest caz, Federaţia Rusă e gata să „ ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 1098 | Data: 2009.09.15 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)