Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2009  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Septembrie » 7 » „Fulger” pregăteşte un trăsnet?

„Fulger” pregăteşte un trăsnet?
0:22 AM
După alegerile din 29 iulie, comuniştii au creat în mod special o situaţie politică incertă, pentru a încerca o lovitură de stat. Toată lumea trecută şi educată prin sistemul sovietic ştie că bolşevicii n-au vrut niciodată să cedeze puterea în mod democratic.

Unii susţin că ei nu o vor ceda civilizat nici acum. Lucrul acesta se vede clar din felul cum maşinile propagandistice ale PCRM vor să facă o sperietoare din Mihai Ghimpu, noul preşedinte al parlamentului. Tot mai mulţi cititori ne atenţionează că în structurile de forţă sunt pregătite scenarii care să provoace lumea la revolte - motiv ca poliţia şi serviciile secrete să fie mobilizate la înăbuşirea democraţiei în R. Moldova. De data aceasta, un rol aparte i se atribuie Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială (BPDS) „Fulger”, care, din câte vă amintiţi, pe 7 aprilie nu a făcut nimic pentru a opri devastarea Preşedinţiei şi Parlamentului.

În ultimul timp, la BPDS „Fulger” se întâmplau lucruri stranii. Batalionul a fost vizitat de diferite persoane care n-au nimic în comun cu această subdiviziune a MAI - Valeri Klimenko, consilier municipal, cunoscut antinaţionalist, Mihail Mocanu, preşedintele Uniuni veteranilor războiului din Afganistan, Victor Alerguş, reprezentantul Uniunii veteranilor războiului de la Nistru „Sf. Gheorghe Biruitorul” şi alţii. La 3 septembrie, ministrul Papuc a avut o întrevedere îndelungată cu comandantul batalionului, Ţurcanu, după care Alerguş şi Puiu de la „Sf. Gheorghe Biruitorul” au fost decoraţi cu medalia „Credinţă Patriei”. Au mai fost decoraţi şi câţiva membri ai BPDS: Vadim Cojuşneanu - „Credinţă Patriei”, Oleg Balan şi Mihai Popa - „Meritul Militar”.

Culmea „discuţiilor” a avut loc pe 4 septembrie, când generalul Botnari de la MAI a adunat în sala de studii a detaşamentului nr. 2 vreo 60 de colaboratori superiori ai BPDS, la care au mai participat businessmanul Adrian Nichifor, ofiţerii Jizdan, şeful Departamentului servicii operative, şi Pogor, şef-adjunct al Direcţiei transport, dar şi colonelul Pcela, şeful Secţiei „Nord”, Bălţi.

După instruiri, s-a turnat şi s-a băut „pe cinste”, generalul Botnari îndemnând subalternii ca, în caz de nevoie, Brigada „Fulger” să demonstreze cine este ea.

La rândul său, comandantul Ţurcan susţinea că, în cazul în care Curtea Constituţională va lua o decizie în favoarea comuniştilor, sunt posibile proteste din partea opoziţiei. Atunci, colaboratorii brigăzii vor trebui să conştientizeze pentru ce li s-au acordat, în ultimele două luni, grade militare şi decoraţii de stat. Tuturor li s-a cerut să fie gata pentru a îndreptăţi încrederea acordată. Generalul Botnari a asistat la întrunirea din 4 septembrie de la 18.00 până la 23.00. Suntem informaţi că el a chemat permanent ofiţerii brigăzii la susţinerea guvernării Voronin.

Când petrecerea era în toi, s-au strigat toasturi şi s-au intonat cântece la auzul cărora te luau fiorii: „Pentru generalul Papuc şi preşedintele Voronin! Ura! Ura! Ura!”. „Aceştia sunt patrioţii neamului!”. A urmat o cunoscută melodie sovietică de mobilizare la război, în care ofiţerii de poliţie au folosit în loc de „fascişti” - „români”: „Vstavai, starna ogromnaia!/ Vstavai na smertnîi boi/ S rumînskoi siloi tiomnoiu/ S rumînskoiu ordoi…” . Au fost şi îndemnuri clare la acţiune.

„Instruirea” din acea zi s-a terminat pe la miezul nopţii. Ieşiţi în curtea Brigăzii, poliţiştii au declanşat focuri de armă şi au explodat grenade „Zarea”. Chişinăuienii care locuiesc prin apropiere s-au speriat şi au venit la poarta Brigăzii să întrebe ce se întâmplă. Li s-a explicat că au loc exerciţii de noapte…

Este acesta încă un exemplu că ex-miniştrii de Interne Vladimir Voronin şi Vladimir Ţurcan, precum şi actualul ministru, Gheorghe Papuc, au transformat R. Moldova într-un stat poliţienesc.

Vizitatori: 605 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: