Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iulie 2009  »
DLMMeJVS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iulie » 20 » Averile Clanului Voronin

Averile Clanului Voronin
1:49 PM
Voronin, cel mai bogat om din Moldova

Declaraţiile pe venit ale oficialilor, făcute publice în martie a.c. de către Ministerul Finanţelor, arată că şeful statului, ministrul Construcţiilor şi deputatul comunist Vasile Iovv sunt cei mai bogaţi oficiali.

Vladimir Voronin conduce detaşat în topul demnitarilor milionari. Potrivit declaraţiei sale pe venit, acesta deţine active în valoare de 5,2 milioane de lei la „FinComBank”, un apartament cu suprafaţa de peste 230 de metri pătraţi, un garaj şi două loturi de pământ în satul său natal. Valoarea acestor bunuri a fost estimată la peste două milioane de lei. Totuşi, preşedintele în exerciţiu nu a declarat nicio maşină.

Pe locul doi în clasament este ministrul Construcţiilor, Vladimir Baldovici, care deţine proprietăţi de 2,8 milioane de lei. Printre acestea se numără o casă de locuit şi două apartamente în capitală, cu o suprafaţă totală de 300 de metri pătraţi. Acesta este urmat de parlamentarul Vasile Iovv. Deputatul comunist a declarat două apartamente în Chişinău, unul la Moscova, două vile şi câteva loturi de pământ. Bunurile au fost estimate la 2,4 milioane de lei. Ministrul Apărării este următorul pe lista celor mai avuţi oficiali. Vitalie Vrabie administrează proprietăţi estimate la 1,8 milioane lei. Din declaraţiile pe venit reiese că Marian Lupu şi premierul Zinaida Greceanâi sunt aproape la fel de bogaţi. Ambii au declarat bunuri de aproximativ 1,2 milioane lei. Mai mulţi demnitari au declarat maşini destul de modeste. De exemplu, premierul Greceanâi a declarat un Audi 80, iar vicepremierul Igor Dodon - un Nissan Micra. Potrivit legislaţiei, sunt obligaţi să facă declaraţii pe venit demnitarii de stat, judecătorii, procurorii, dar şi funcţionarii publici.


Taisia Voronin minte organele fiscale

Vladimir Voronin a ascuns până anul trecut de organele fiscale informaţia precum că soţia sa deţine un pachet important de acţiuni - în valoare de 6.879.700 lei, în 2007 - la „FinComBank”, unde fiul lui e preşedinte al Consiliului de administraţie.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a declarat până în 2008 aceste hârtii de valoare, şeful statului a răspuns: „Înainte nu se introduceau membrii familiei în declaraţia de avere. Se introducea doar persoana concretă, fizică. Numai eu, de exemplu. Iar din 2006 a fost introdusă şi soţia. Feciorul i-a cadonat aceste acţiuni în 2004 sau în 2005, sau în 2006. Nu ţin minte”. Preşedintele nu are însă dreptate când afirmă că, până în 2006, legea nu-l obliga să declare şi averea soţiei. În declaraţia de avere, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) la 25 decembrie 2004, atunci când a candidat pentru funcţia de deputat, Vladimir Voronin nu a indicat nimic la capitolul „cota-parte a valorilor mobiliare, inclusiv a membrilor familiei, în capitalul unor agenţi economici, în perioada 1 ianuarie 2003 - 30 decembrie 2004”.

Potrivit raportului de activitate a BC „FinComBank” pentru anul 2003, Taisia Voronin deţinea la sfârşitul acelui an 8,31% din acţiunile băncii. Un an mai târziu, soţia şefului statului nu se mai număra printre acţionarii „FinComBank”. Putem presupune că Taisia Voronin a „renunţat” la hârtiile de valoare, deoarece ştia că soţul ei va trebui să le declare la CEC, uitând că în document se indică averea pe ultimii doi ani. În 2005, când Voronin a fost reales preşedinte, soţia sa devine din nou acţionar la „FinComBank” cu o cotă-parte de 5,32%…


Miliardara Katiuşa

Ecaterina, nepoata preşedintelui Voronin, este cea mai bogată urmaşă din RM. Aşa afirmă un ziar străin, care a publicat un top al copiilor miliardari din CSI. Deşi Moldova nu figurează la capitolul miliardarilor, doi urmaşi de la noi din ţară, unul dintre care e nepoata preşedintelui Voronin, vor moşteni milioane de dolari, scrie publicaţia. Preşedintele Voronin nu a comentat aceste afirmaţii.

„Novoe russkoe slovo” (NRS), o publicaţie americană cu fondatori israelieni, a nominalizat cele mai bogate familii din RM. „Din generaţia tânără se evidenţiază Ecaterina Voronina, nepoata preşedintelui Moldovei. Fiica lui Oleg Voronin, om de afaceri şi bancher, a absolvit, în acest an, Liceul „A. Puşkin” şi a plecat la studii peste hotare. Locul concret se ţine în mare secret. Katia însăşi a declarat, într-un interviu acordat unui post de televiziune local, că, posibil, nu se va mai întoarce în Moldova”, scrie NRS. Autorii articolului invocă nişte zvonuri, potrivit cărora, în primăvara lui 2007, Oleg Voronin ar fi celebrat primul sau miliard de dolari, împreună cu familia. Publicaţia îi nominalizează pe cei mai bogaţi moştenitori şi din alte state din CSI şi Ţările Baltice, dar precizează că, în ultimii trei ani, în topul est-european al bogătaşilor au fost sase ucraineni, cinci români, patru polonezi, doi cehi, un om de afaceri din Serbia, unul din Muntenegru şi unul din Bulgaria, pe când moldoveni „ca şi mai înainte, nu sunt”. Autorii materialului înclină să explice situaţia prin aceea că informaţiile privind situaţia financiară în ţară au un caracter închis şi nu prin faptul că din RM s-ar scoate importante sume de bani.


Palatul Ecaterinei (Voronin)

Tot Chişinăul vorbeşte despre faptul că V. Voronin ar fi cumpărat, în primăvara acestui an, pentru nepoţica sa Katiuşa, nu departe de Londra, un castel care în Evul Mediu a aparţinut unui rege britanic. Mai mulţi conaţionali de-ai noştri, stabiliţi în Marea Britanie, ne-au comunicat că informaţia despre palatul Ecaterinei nu e o noutate pentru moldovenii din Londra şi că anume de la ei informaţia a ajuns în RM. Ei ne-au asigurat că informaţia pare să fie veridică şi că palatul cu pricina a fost cumpărat acum un an, când fiica lui Oleg Voronin, după ce a absolvit liceul la Chişinău, a plecat să-şi continue studiile în străinătate, la Londra. Dacă vă amintiţi, chiar ea declara într-un reportaj TV că visează să meargă la studii în Anglia.
Prietenii noştri din Anglia n-au reuşit deocamdată să contacteze servitorii angajaţi la palatul Ecaterinei, dar au promis că vor face şi acest lucru. Potrivit mai multor surse, în perioada de timp de când e şef al statului, V. Voronin a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din RM. Averea Familiei se ridică la câteva miliarde.


Mitropolitul Vladimir despre PCRM

Toţi suntem muritori şi, ca cetăţeni, avem dreptul la vot şi liberă exprimare. În calitate de clerici, însă, nu ni se permite să ne expunem părerile în haine preoţeşti şi de pe amvonul bisericesc, fiindcă biserica e în afara politicii. Dacă un preot sau un arhiereu susţine un partid politic, el nu mai e Biserică, aceasta îndemnându-ne să nu fim contra fratelui, nici contra vrăjmaşului nostru. Susţinând un partid, un preot automat este contra fratelui său din alt partid. De aceea, atât Biserica Rusă, cât şi cea Română interzic implicarea preoţilor în politică…

…Trebuie să susţinem ideea, dar nu cea comunistă. Chiar dacă preşedintele nu ar fi comunist, ci baptist, adventist sau din altă confesiune, noi trebuie să conlucrăm cu el, fiindcă el e şeful statului. Eu, de pildă, spun că Voronin face mult bine pentru biserica ortodoxă, dar asta nu înseamnă că susţin comuniştii. Noi nu facem parte din PCRM şi nu spunem oamenilor să-l susţină, căci este un partid antidumnezeiesc.

Vizitatori: 534 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: