Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iulie 2009  »
DLMMeJVS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iulie » 16 » (Video) O maimuţă poate mişca un braţ robotic doar cu puterea gândului

(Video) O maimuţă poate mişca un braţ robotic doar cu puterea gândului
10:25 AM
Putetea minţii pare într-adevăr nemărginită, iar persoanele paralizate au o nouă speranţă. Experimentele arată că într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom putea mişca obiecte doar cu puterea gândului. Deocamdată, o fac maimuţele.

Secretul care face ca maimuţa să mişte braţul robotic este un cip. Mai precis, unul implantat cu ajutorul unor electrozi în cortex, care îi permite să se folosească de braţ ca şi cum ar fi al ei. De câte ori îşi face tema, maimuţa primeşte ca recompensă o înghiţitură de apă. Experimentele de la Universitatea din Pittsburgh au însă un scop foarte uman. "Va fi posibil ca cineva paralizat din cauza rănirii măduvei spinării să fie capabil, cu ajutorul unui braţ, să poată lua un pahar cu apă, să ducă paharul la gură şi să bea cu propria lor putere, doar gândindu-se la asta. Ar fi un progres de-a dreptul revoluţionar.", a declarat, John Donoghue, profesorul care conduce experimentele.

Există deja alte centre medicale unde robotul este testat pe pacienţi voluntari. Proiectul Braingate, cum a fost numit, are deja un viitor

"Scopul nostru cu Braingate este ca în cele din urmă să avem un sistem care să înlocuiască fizic un sistem nervos biologic defect.", a precizat acelaşi profesor.

Cercetările în acest domeniu sunt destul de avansate, mai spun cercetătorii americani. Nu atât de mult încât un om să poată mânui mâna articifială încât să apuce un pahar cu apă.



Vizitatori: 459 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: