Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iulie 2009  »
DLMMeJVS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iulie » 14 » Mark Tkaciuk: Originalul declaratiei de Independenta a Republicii Moldova nu a ars, ci se afla la Bucuresti

Mark Tkaciuk: Originalul declaratiei de Independenta a Republicii Moldova nu a ars, ci se afla la Bucuresti
8:39 AM
Vicepresedintele legislativului Republicii Moldova care a votat Declaratia de independenta, Ion Hadarca: Declaratia lui Tkaciuk este o "tampenie".

Candidatul comunist Mark Tkaciuk a declarat pentru publicatia Stirea Zilei ca originalul declaratiei de Independenta a Republicii Moldova nu a ars, penru ca acesta "este la Bucuresti". Tkaciuk spune ca nu stie exact cum a ajuns documentul la Bucuresti, intrucat "nu se afla, temporar, in Republica Moldova in acea perioada". In schimb, Tkaciuk spune ca documentul, adoptat la 27 august 1991, proclama o independenta temporara, deoarece, ulterior, R. Moldova "urma sa se uneasca cu Romania". Totodata, Tkaciuk spune ca a intrebat de persoane responsabile si nimeni nu a putut sa-i spuna daca Declaratia de Independenta a ars sau nu.

Vineri, presedintele Asociatiei Parlamentul '90, Petru Sandulachi, a declarat ca surse de incredere din cadrul Aparatului Legislativului i-au spus ca documentul a ars, doar ca nu se stie in ce zi exact si cum. "Nu se stie cand, pe 6 sau 7 aprilie. Dar se stie ca acest document istoric nu mai exista. Este imposibil sa-l restabilim, deoarece multi semnatari, rusi, moldoveni, ucraineni, bulgari nu mai sunt printre noi, au plecat in lumea celor drepti. Republica Moldova nu mai exista juridic ca si stat", a spus Sandulachi.

Totodata, fostul deputat crede ca documentul a fost distrus intentionat de Partidul Comunistilor, care doreste sa creeze un alt stat.

Vicepresedintele primului parlament moldovean respinge afirmatia

Vicepresedintele legislativului Republicii Moldova care a votat Declaratia de independenta, Ion Hadarca, respinge declaratia facuta de Tkaciuc, calificand-o drept o "tampenie".

"Este o tampenie de rand cu caracter agitatoric cu vadita tenta electorala. Nici pe departe nu corespunde adevarului, Declaratia de independenta a Republicii Moldova nu putea fi la Bucuresti", a declarat pentru Agerpres Ion Hadarca.

Potrivit lui, orice stat isi pastreaza asemenea documente in arhivele sale, in conditii speciale. "Zvonurile ca ar fi ars, sau ca este la Bucuresti arata clar ca se pregateste o diversiune", a mai declarat Hadarca, adaugand ca nu stie daca acest document intr-adevar a ars.

Solicitat de Agerpres, Vladimir Turcan, presedintele Comisiei speciale create in urma evenimentelor din 7 aprilie, a afirmat ca nu stie nimic despre zvonurile ca ar fi ars Declaratia de independenta. "In acest moment activeaza o comisie speciala care face inventarierea tuturor actelor din parlament si care trebuie sa prezinte datele pana la 22 septembrie", a mentionat el.

Vizitatori: 548 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: