Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Mai 2009  »
DLMMeJVS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Mai » 22 » PLDM: Voronin a uzurpat puterea de stat şi riscă 15 ani de închisoare

PLDM: Voronin a uzurpat puterea de stat şi riscă 15 ani de închisoare
5:33 AM
"Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de refuzul deputatului Vladimir Voronin de  a demisiona din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi îl califică drept  unul ilegal, având ca scop uzurparea puterii în stat. Conformi art. 70 şi 81 ale Constituţiei Republicii Moldova, atât calitatea de deputat cât şi cea de preşedinte al Republicii Moldova sunt incompatibile cu exercitarea oricărei funcţii retribuite. Totodată, Legea despre statutul deputatului în Parlament prin art. 3  lit. „a” stipulează expres că mandatul de deputat este incompatibil cu funcţia de preşedinte al Republicii Moldova", se arată într-o declaraţie a PLDM, difuzată la 21 mai.

PLDM declară că refuzul deputatului Vladimir Voronin de a demisiona din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este o încălcare gravă a legislaţiei şi  reprezintă menţinerea forţată a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei, calificată de Codul Penal, art 339, drept uzurpare a puterii de stat.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a cerut deputatului Vladimir Voronin să respecte legislaţia Republicii Moldova, să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi să exercite aceste atribuţii din postura de preşedinte al Parlamentului, în strictă conformitate cu art. 91 al Constituţiei privind interimatul funcţiei de preşedinte al RM.

PLDM atrage atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale asupra acestui caz şi face apel către comunitatea internaţională pentru a menţine Republica Moldova în cadrul unui stat de drept, bazat pe principiile democraţiei şi supremaţiei legii.

Într-o conferinţă de presă, susţinută, joi, 21 mai preşedintele PLDM  Vlad Filat a precizat că articolul 339 al Codului Penal incadreaza infractiunea uzurparea puterii in stat şi prevede drept pedapsă privaţiune delibertate de la 10 până la 15 ani. "Alineatul 1 stabileşte acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii în stat cu încălcarea Constituţiei. Deci, ar fi un dosar mult mai complex şi argumentat decât cel intentat, pe motive false, lui Gabriel Stati”, a precizat Filat.

PLDM a anunţat că va depune vineri, 22 mai, o cerere prin care îi va cere Curţii Constituţionale să-şi expună punctul de vedere în regim de urgenţă vizavi de acest caz.


Vizitatori: 451 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: