Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Mai 2009  »
DLMMeJVS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Mai » 7 » Autorii alarmei false de ieri sunt doi detinuti.

Autorii alarmei false de ieri sunt doi detinuti.
3:49 AM
Doi deţinuţi ai Penitenciarului nr. 2 din oraşul Lipcani sunt persoanele care au lansat alarmele false în ziua de 4 mai, curent, la Primăria municipiului Chişinău, Aeroportul Internaţional “Chişinău” şi Casa Presei (str. Puşchin). Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi riscă o pedeapsă cu amendă în sumă de 500 unităţi convenţionale sau cu închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Poliţia a stabilit numărul de telefon, de pe care au fost efectuate apelurile. Posesorul acestuia s-a dovedit a fi Valeriu Janu, în vârstă de 52 de ani, originar din raionul Făleşti. De mai bine de trei ani tipul este deţinut în Penitenciarul nr.2 (Lipcani) al Departamentului Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei, informează MAI pritr-un comunicat de presă.

În anul 2006, Janu a fost judecat pentru a patra oară, fiind condamnat la zece ani de închisoare. Oamenii legii au stabilit, că „de facto”, Janu a fost iniţiatorul alarmei false, executor fiind un coleg de celulă, Vladimir Onica, în vârstă de 35 de ani, originar din municipiul Chişinău. Potrivit poliţiei, nici Onica nu este la prima abatere de la lege, în 2001 fiind condamnat la 17 ani de puşcărie pentru „Omor săvârşit cu o deosebită cruzime”. De menţionat, că înainte de a intra în conflict cu legea, Onica a activat în calitate de jurist la Primăria din capitală.  

Audiat de forţele de ordine, Onica a recunoscut că în acest „joc murdar” a fost doar executor, fiind convins de Janu, cu scopul de a destabiliza ordinea publică şi liniştea în societate.  

Faptele autorilor cad sub incidenţa articolului 281 Cod Penal al RM „Comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism”. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi riscă o pedeapsă cu amendă în sumă de 500 unităţi convenţionale sau cu închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Amitim că la data de 4 mai, anul curent nişte persoane necunoscute au anunţat alarmele false cu bombă la Casa Presei, primărie şi Aeroportul Internaţional Chişinău.
 
Vizitatori: 393 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: