Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Mai 2009  »
DLMMeJVS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Mai » 7 » Saakaşvili anunţă arestarea unui spion care transmitea informaţii Rusiei

Saakaşvili anunţă arestarea unui spion care transmitea informaţii Rusiei
3:21 AM
Un spion care a transmis informaţii Rusiei despre mişcările trupelor georgiene în cursul conflictului din Osetia de Sud a fost arestat în Georgia după revolta la baza militară din centrul ţării, anunţă preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, citat de RIA Novosti în pagina electronică. Şeful direcţiei de informaţii din cadrul Ministerului georgian de Externe, responsabil de relaţiile cu NATO, a lucrat câţiva ani pentru serviciile secrete ale unui stat vecin, susţine preşedintele georgian.

“A fost recrutat în urmă cu câţiva ani şi de atunci a rămas în serviciile unui stat vecin, fapt ce a provocat un grav prejudiciu Georgiei”, afirmă Saakaşvili, fără a dezvălui numele suspectului.

Georgia a anunţat marţi arestarea medicului Vahtang Maisaia, expert în politologie. Potrivit familiei suspectului, calculatorul şi dischetele expertului au fost confiscate de poliţie.

Ministerul de Interne a difuzat o înregistrare în cursul căreia Maisaia recunoştea că lucra pentru servicii secrete străine.

Marţi a avut loc o revoltă la o unitate de blindate din oraşul Muhrovani. Ministerul de Interne a anunţat dejucarea unei lovituri de stat organizată de oficiali militari.

Potrivit publicaţiei electronice Civil Georgia, Vahtang Maisaia, care a deţinut funcţia de consilier în cadrul misiunii Georgiei la NATO în perioada 2004-2008, a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei, au confirmat miercuri oficialii. Pe lângă postul în Ministerul de Externe, Maisaia a deţinut o funcţie şi la Ministerul Apărării.

Ministrul de Interne a precizat într-un comunicat că Maisia a furnizat informaţii importante despre “situaţia

militară şi economică din Georgia, dar şi despre înlocuirile din cadrul Guvernului georgian şi achiziţiile de armament ale Georgiei”.

“În timpul războiului dintre Rusia şi Georgia, el a furnizat informaţii despre unităţile militare georgiene, despre dispozitivele militare, numărul acestora şi locul unde se află. În schimbul informaţiilor, sume de bani au fost transferate în contul lui bancar”, potrivit Ministerului de Interne.

Preşedintele Saakaşvili a declarat miercuri în cadrul unei întâlniri cu oficiali de rang înalt din cadrul armatei că Maisaia “a cauzat prejudicii imense securităţii ţării”. “În timpul războiului din august el a furnizat inamicului informaţii despre poziţiile armatei georgiene odată la două ore sau mai frecvent”, a precizat preşedintele georgian.

Potrivit agenţiei RIA Novosti, care citează comunicatul Ministerului de Interne, Maisaia a avut acces la secrete de stat şi avea legături cu serviciile de informaţii ale unei ţări străine. Conform anchetei, politologul redacta informaţiile care conţineau în principal secrete de stat şi le codifica înainte de a le transmite.

Dacă fapta lui Maisia este dovedită, el este pasibil de o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.


Vizitatori: 212 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: