Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2008  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Useri Online

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 

  Intenţia Ucrainei de a deveni membru NATO determină Rusia să recurgă la acţiuni de şantaj împotriva acestei ţări.
În cadrul unei întrevederi cu un grup de jurnalişti moldoveni, preşedintele Comitetului pentru relaţiile cu statele CSI, din cadrul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Alexei Ostrovskii a declarat că Rusia ar putea revendica Crimeea în cazul în care administraţia de la Kiev va insista asupra integrării Ucrainei în Alianţa Nord - Atlantică. Solicitat de corespondentul presa.md să comenteze declaraţia ambasadorului rus la Kiev, Victor Cernomârdin, privind eventualele probleme cu care s-ar putea confrunta Ucraina în cazul aderării, Ostrovskii a precizat că Rusia va revendica Crimeea drept reacţie la intenţiile de aderare a acesteia. „Rusia are la dispoziţie o sumedenie de mecanisme pentru a determina Ucraina să renunţe la integrarea în NATO. În acest sens, vom revendica ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 439 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

  Rusia priveşte cu neîncredere relaţiile cu Moldova, chiar şi după soluţionarea diferendului transnistrean.
În cadrul unei întrevederi cu un grup de jurnalişti moldoveni, preşedintele Comitetului pentru relaţiile cu statele CSI, din cadrul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Alexei Ostrovskii a declarat că Moscova este îngrijorată de procesul de românizare forţată la care ar fi supuşi etnicii ruşi din Moldova. Solicitat de corespondentul presa.md să precizeze în ce-ar consta exact procesul de românizare, Ostrovskii a specificat că acesta se produce pe toate planurile. „Ruşii din Molodva sunt impuşi să înveţe „aşa zisă” limba română, să frecventeze şcolile româneşti şi să vorbească româneşte. În acest fel, li se încalcă dreptul de a studia în limba maternă. Iată de ce avem toate motivele să credem că această situaţie se va păstra chiar şi după o eventuală reglementare a conflictului ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 461 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Liderul transnistrean Igor Smirnov a declarat că se va întâlni cu preşedintele Vladimir Voronin numai după ratificarea de către Chişinău şi Tiraspol a unui tratat de colaborare dintre Republica Moldova şi Transnistria ca state aparte.

Vladimir Voronin şi Igor Smirnov au anunţat luni că au convenit în principiu să se întâlnească pentru discuţii, pentru prima dată în ultimii aproape şapte ani, fără să fi anunţat însă data, locul şi condiţiile acestei întâlniri.

Igor Smirnov a precizat într-un interviu acordat publicaţiei moscovite „Nezavisimaia Gazeta" că ştia cu ceva timp înainte că va fi sunat, luni, de preşedintele Vladimir Voronin, de la ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Vă va telefona Voronin. Veţi vorbi cu el?" - l-ar fi întrebat recent Serghei Lavrov. „D ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 423 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

2008-04-09/07:09 Cu fluierături şi scandări „Jos dictatura”, un grup de iniţiativă care şi-a luat numele de "Sfatul Ţării" a protestat miercuri, 9 aprilie în faţa sediului Ministerului de Interne din R. Moldova,.

Potrivit liderului grupului, Ghenadie Brega, acţiunile de protest sunt organizate pentru că pe 27 martie curent poliţia a arestat doi organizatori ai mitingului prilejuit de cea de 90-cea aniversare de la unirea Basarabiei cu România.

„Realizăm acest miting de protest pentru a vedea dacă s-a schimbat ceva în maniera de conducere a poliţiei sau a rămas tot influenţa lui Papuc”, a precizat pentru Info-Prim Neo Vasile Costiuc, un membru al grupului de iniţiativă "Sfatul Ţării".

Doar la câteva clipe de la începerea protestului, patru persoane îmbrăcate în civil, care nu au arătat legitimaţii, dar au spus că sunt reprezentanţi MAI, au încercat să împiedice manifestarea, motivând că r ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 437 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)