Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 13 » Deputaţii comunişti şi creştin-democraţi sunt împotrivă ca retragerea armatei ruse să fie discutată la Summit-ul CSI

Deputaţii comunişti şi creştin-democraţi sunt împotrivă ca retragerea armatei ruse să fie discutată la Summit-ul CSI
10:34 PM
Deputaţii comunişti şi creştin-democraţi au respins joi, 13 noiembrie, propunerea deputatului neafiliat Vlad Filat ca Parlamentul să adopte o adresare către participanţii la Summit-ul şefilor de Guvern ai CSI privind retragerea armatei ruse de pe teritoriul R. Moldova.

„Prezenţa armatei ruse este o problemă foarte gravă”, a declarat Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat. Deputatul a propus ca Parlamentul să profite de Summit-ul CSI care va avea loc la 14 noiembrie la Chişinău pentru a cere retragerea trupelor şi armamentului ruseşti de pe teritoriul R. Moldova. Filat a solicitat ca Parlamentul să ceară participanţilor la for să pună în ordinea de zi, să discute şi a ia o decizie referitoare la retragerea forţelor ruse de pe teritoriul R. Moldova.

Propunerea lui Vlad Filat a fost susţinută şi de alţi deputaţi de opoziţie, însă a fost respinsă de deputaţii Partidului Comuniştilor şi Partidului Creştin-Democrat. Comuniştii şi creştin-democraţii nu şi-au motivat votul.

Totodată, mai mulţi deputaţi din opoziţie şi-au exprimat nemulţumirea faţă de măsurile de securitate luate de poliţie la Chişinău. Deputatul neafiliat Vitalia Pavlicenco, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a spus că în legătură cu desfăşurarea summit-ului, lideri de partide politice au fost chemaţi la Procuratura Generală şi li s-a cerut să semneze un angajament că nu vor organiza acţiuni de protest. PotrivitVitaliei Pavlicenco, au fost interzise şi alte proteste.

Preşedintele fracţiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a menţionat că de dimineaţă jumătate din centrul Chişinăului era împânzit de poliţie şi nimeni nu putea circula. „Noi ce, suntem o ţară de de papuaşi sau de terorişti? Ne aşteptăm cumva că preşedintele Kârghistanului va arunca o bombă? Care e necesitatea ca tot centrul oraşului să fie blocat?”, a întrebat Diacov.

„Înţeleg că sunt necesare măsuri de securitate, însă cum se face că deputaţii nu pot ajunge la serviciu, la Parlament”, şi-a manifestat nedumerirea deputatul neafiliat Anatol Ţăranu. „Trăim într-o ţară de asediu?”, s-a întrebat Ţăranu.

În replică, deputatul comunist Iurie Stoicov a declarat că organele de drept acţionează în conformitate cu legea.

Summit-ul şefilor de Guvern ai CSI se desfăşoară la Chişinău la 13-14 noiembrie. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în această perioadă va fi resticţionată circulaţia în centrul capitalei. Şi Aeroportul Internaţional Chişinău a anunţat că va introduce anumite restricţii, iar unele zboruri ar putea fi efectuate cu întârziere. 
Vizitatori: 386 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: