Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 12 » Misterul negocierilor neoficiale Chisinau-Moscova se va spulbera dupa intrevederea Putin-Voronin, titreaza o publicatie rusa

Misterul negocierilor neoficiale Chisinau-Moscova se va spulbera dupa intrevederea Putin-Voronin, titreaza o publicatie rusa
11:29 PM
“Rusia intentioneaza sa revina pe pozitiile de pacificator in regiunea transnistreana, pe care le ocupa la mijlocul anilor 90, iar problema transnistreana va fi principalul subiect de discutii la preconizata intrevedere Putin-Voronin la Chisinau”, titreaza publicatia rusa „Nezavisimaia Gazeta”.

„Statutul examinarii problemei transnistrene a fost ridicat de presedintele rus Dmitri Medvedev, care a mentionat prioritatea ei in mesajul sau catre Adunarea Federala a FR”, noteaza NG, mentionand ca Rusia pretinde acum rolul de mediator si garant principal, daca nu chiar singurul, fara UE si SUA. „Dupa evenimentele din Osetia de Sud nimeni nu are indoieli ca Rusia isi va indeplini promisiunea. Intrebarea este: cum o va face?”, noteaza publicatia citata.
 
“Politicienii moldoveni asteapta ca misterul ce inconjoara in prezent toate negocierile neprotocolare dintre Chisinau si Moscova, va fi spulberat dupa discutia dintre Putin si Voronin”, titreaza Nezavisimaia Gazeta.
Principala intriga este, potrivit surselor de informatie ale cotidianului rus Nezavisimaia Gazeta, daca Putin il va preda sau nu pe liderul separatist transnistrean, Igor Smirnov.

Potrivit surselor citate de NG, Smirnov irita Kremlinul, deoarece este ireconsiliabil, mai mult, nu accepta convorbiri directe cu Voronin, desi i-a promis acest lucru lui Medvedev. „Insa daca se va pune problema demiterii liderului transnistrean, aceasta va avea o importanta mai mare doar pentru partea moldoveana. Rusia o va utiliza ca pe o moneda de schimb intr-un targ mai serios, ce tine de perspectivele integraii Moldovei in NATO si mentinerii prezentei militare rusesti in aceasta regiune”, scrie NG.

„Daca actualele negocieri Putin-Voronin nu se vor solda cu succes, atunci acest fapt va deprecia celelalte negocieri Medvedev- Voronin si misiunea pacificatoare a Rusiei in general, renasterea careia, reiesind din mesajul lui Dmitri Medvedev- este una dintre principalele sarcini ale politicii ruse in spatiul post-sovietic”, conchide publicatia rusa „Nazavisimaia Gazeta”.
Vizitatori: 393 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: