Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 11 » Procuratura anticoruptie i-a adus noi acuzatii liderului PLDM

Procuratura anticoruptie i-a adus noi acuzatii liderului PLDM
10:13 PM
Procurata anticoruptie i-a adus marti noi acuzatii liderului Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.
 
Dupa ce acum o saptamina l-a pus la curent pe liderul PLDM ca este invinuit intr-un dosar privind o presupusa contrabanda de tigari in 1998, marti l-a acuzat de incalcari in procesul de instrainare a sase avioane TU-154-B si de incalcari in procesul de privatizare a fabricii de ciment din Rezina. Se presupune ca liderul PLDM a comis aceste incalcari in 1998 cind detinea functia de sef al Departamentului privatizarii proprietatii de stat.
 
Procurorul Alexandru Casir le-a declarat jurnalistilor ca, in procesul de instrainare a celor sase avioane, statul ar fi fost prejudiciat de $70 mii, iar procurorul Victor Brinza a declarat ca prejudiciul suportat de stat in procesul de privatizare a fabricii de ciment din Rezina ar fi fost de 200 mil. lei.

Ambii procurori au recunoscut ca dosarele au fost pornite ca urmare a unor interpelari ale deputatilor din Parlament.

Vlad Filat a declarat ca ambele dosare, la fel ca si cel de saptamina trecuta, poarta un caracter politic.

"Atit instrainarea avioanelor, cit si privatizarea fabricii de ciment din Rezina au fost decise de comisii guvernamentale - nu Vlad Filat a luat deciziile. In plus, in cazul avioanelor, costul lor a fost evaluat de prestigioasa companie internationala KPMG, el fiind stabilit la $750 mii, iar acestea au fost vindute cu $1,1 mln.", a mentionat deputatul.

Vlad Filat a mai mentionat ca fabrica de Ciment din Rezina a fost una dintre cele mai reusite privatizari efectuate in Moldova.

"Investitorul francez a platit $200 mii doar pentru actiuni, dar a mai achitat si datorii ale intreprinderii de 40 mln. lei. In plus, a efectuat investitii de $12 mln. Aceasta practic a salvat intreprinderea, care acum este una de frunte in economia nationala", a spus liderul PLDM.

El a atras atentia ca procurata a pornit toate cele trei dosare pe data de 31 octombrie, dupa ce pe data de 30 octombrie, in plenul Parlamentului, liderul PPCD, Iurie Rosca, l-a amenintat ca va avea probleme cu organele de drept.

Vlad Filat este convins ca umblatul prin instante este pretul pe care trebuie sa-l plateasca pentru activismul politic, pentru amplele actiuni de protest pe care le-a facut pina acum si pe care inca le va mai face.

Avocatul Alexandru Tanase, prim-vicepresedinte al PLDM, a declarat ca nici unul din aceste procese nu va ajunge in judecata din lipsa de componenta a infractiunii si ca scopul lor real este de a-l denigra pe Vlad Filat si formatiunea pe care o conduce.

 
Vizitatori: 433 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: