Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 10 » Dmitri Medvedev crede că 4 ani sunt insuficienţi pentru a-şi îndeplini planurile

Dmitri Medvedev crede că 4 ani sunt insuficienţi pentru a-şi îndeplini planurile
8:41 AM
Dmitri Medvedev a făcut propuneri concrete privind optimizarea societăţii civile din ţară. El consideră că este necesar să se facă modificări în Constituţie şi să se mărească durata prerogativelor preşedintelui până la 6 ani, iar ale deputaţilor Dumei de Stat până la 5 ani.

Concomitent, trebuie să se încredinţeze Parlamentului funcţii de control asupra Executivului.
„Astăzi, când se realizează planul de dezvoltare pe o perioadă îndelungată, a precizat preşedintele, în fond se rezolvă sarcina trecerii la economia de tip nou”, a declarat Dmitri Medvedev.


Preşedintele Medvedev a schiţat direcţiile principale de dezvoltare a ţării

Preşedintele Rusiei a atras atenţia asupra faptului că trebuie rezolvate o mulţime de probleme foarte dificile: „să învingem criza globală şi greutăţile luptei concurenţiale, să modernizăm armata şi să administrăm ţara noastră gigantică şi deosebit de complicată prin componenţa ei naţional-culturală”. În acest fel, consideră preşedintele, „întărim instituţiile democratice, sprijinind stabilitatea”. 

Totodată, preşedintele a subliniat că amendamentele propuse nu afectează esenţa Legii Fundamentale a ţării. 

Printre alte iniţiative ale şefului statului figurează şi posibilitatea reducerii treptate a numărului de semnături ale alegătorilor, care trebuie strânse pentru participarea la alegerile în Duma de Stat; desfiinţarea garanţiei pecuniare la alegerile de la toate nivelurile; acordarea a unu sau două mandate de deputaţi partidelor mici, care au totalizat la alegeri de la 5 la 7% din voturi; dreptul de a prezenta candidaturile conducătorilor subiectelor Federaţiei numai partidelor care au obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerile regionale. 

Dmitri Medvedev şi-a bazat toate iniţiativele sale pe necesitatea ridicării nivelului de încredere în societate, combaterii arbitrajului birocraţiei, dezvoltării conştiinţei de sine a cetăţenilor pentru că tocmai de ei depinde propriul viitor şi viitorul ţării noastre. 

În discursul său, Dmitri Medvedev n-a putut să nu dea atenţie celor mai actuale sfidări apărute în ultima vreme: agresiunea barbară a Georgiei împotriva Osetiei de Sud şi criza financiară globală tot mai puternică. 

Potrivit lui, conflictul din Caucaz a fost folosit ca pretext pentru ca navele militare ale NATO să intre în Marea Neagră, iar apoi pentru a se impune în mod rapid Europei sistemele americane de apărare antirachetă, ceea ce va atrage după sine măsuri de răspuns din partea Rusiei. 

Prin urmare, aventura locală a regimului de la Tbilisi a avut ca efect creşterea tensiunii dincolo de hotarele regiunii şi a pus la îndoială eficienţa instituţiilor internaţioanale, însărcinate cu asigurarea securităţii.


Rusia propune un complex de măsuri pentru întărirea securităţii globale

Criza financiară mondială a început ca un eveniment local pe piaţa naţională a SUA, iar după aceea a căpătat, de asemenea, un caracter global. 

Preşedintele Dmitri Medvedev a declarat că Rusia nu va admite dominaţia unilaterală a nimănui, indiferent în ce sferă. 

Potrivit şefului statului rus, omenirea nu poate fi dirijată dintr-o singură capitală, iar cei care refuză să înţeleagă acest lucru vor crea noi probleme pentru ei şi pentru alţii. 

În această ordine de idei, Dmitri Medvedev s-a pronunţat pentru semnarea unui nou Tratat de Securitate Europeană, care să ajute la elaborarea unei poziţii unice în rezolvarea conflictelor. 

În ce priveşte asemenea ameninţări şi sfidări precum construirea sistemului global de apărare antirachetă, încercuirea Rusiei cu baze militare, lărgirea neînfrânată a NATO, preşedintele a menţionat că, „fireşte, noi nu ne vom lăsa atraşi în cursa înarmărilor, însă nu putem să nu ţinem cont de toate acestea în construcţia militară”. 

Totodată Dmitri Medvedev şi-a exprimat speranţa că noua administraţie a SUA va opta în favoarea relaţiilor normale cu Rusia, inclusiv în domeniul controlului asupra înarmărilor.

 
Vizitatori: 423 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: