Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 7 » Medvedev a criticat SUA, imediat după ce Obama a fost ales în funcţia de preşedinte, şi ameninţă cu amplasarea rachetelor de tip Iskander la

Medvedev a criticat SUA, imediat după ce Obama a fost ales în funcţia de preşedinte, şi ameninţă cu amplasarea rachetelor de tip Iskander la
11:34 PM
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a criticat Statele Unite, în primul său discurs anual în faţa naţiunii, miercuri, 5 noiembrie, acuzând "înfumurarea" politicii externe americane în ceea ce priveşte conflictul ruso-georgian din august, relatează Reuters, citat de NewsIn. "Conflictul din Caucaz a fost folosit ca pretext pentru trimiterea de nave NATO în Marea Neagră şi apoi pentru amplasarea de sisteme antirachetă americane în Europa, ceea ce va provoca acţiuni de retorsiune din partea Rusiei", a subliniat preşedintele rus.
În altă ordine de idei, războiul Rusiei cu Georgia a fost "printre altele rezultatul politicii înfumurate a administraţiei americane, care urăşte criticile şi preferă deciziile unilaterale", a spus Medvedev, în discursul transmis în direct la televiziune.

"Conflictul din Caucaz a fost folosit ca pretext pentru trimiterea de nave NATO în Marea Neagră şi apoi pentru amplasarea de sisteme antirachetă americane în Europa, ceea ce va provoca acţiuni de retorsiune din partea Rusiei", a subliniat preşedintele rus.

Rusia va deasfăşura rachete de tip Iskander la Kaliningrad, în replică la amplasarea în Europa a unor elemente ale scutului american antirachetă, acestea fiind măsuri de retorsiune adoptate forţat din cauza lipsei de dialog cu partenerii Moscovei, a anunţat preşedintele rus, relatează AFP. "Pentru a neutraliza, în caz de necesitate, sistemul de apărare antirachetă, se vor desfăşura în regiunea Kaliningrad mai multe rachete Iskander", a declarat preşedintele rus.

"Din această regiune, vom bruia noile elemente ale scutului american antirachetă ce vor fi amplasate" în Polonia şi Cehia, a adăugat el. Preşedintele rus a anunţat că "nu va mai scoate din serviciu" trei unităţi de rachete din Kozelsk (la 200 de kilometri sud-vest de Moscova), acţiune prevăzută iniţial pentru 2010.

"Aceste măsuri de retorsiune sunt forţate. Le-am spus de mai multe ori partenerilor noştri că suntem favorabili unei cooperări pozitive, însă, din nefericire, nu vor să asculte", a precizat Medevev, care a susţinut discursul după alegerea lui Barack Obama ca preşedinte al Statelor Unite.

Potrivit NewsIn, deşi a preluat funcţia în mai, Medvedev a amânat data susţinerii discusului. Vladimir Putin, fostul preşedinte, acum premier, şi-a ascultat protejatul din primul rând, flancat de liderii Camerelor Parlamentului şi de Patriarhul Aleksei al II-lea.
Vizitatori: 449 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: