Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 5 » Moldova-Gaz a întrerupt livrările către Termocom

Moldova-Gaz a întrerupt livrările către Termocom
9:33 PM
SA „Moldova-Gaz” a întrerupt livrarea gazelor naturale către toate staţiile termice care aparţin SA „Termocom” din cauza nivelului scăzut de achitări a facturilor. Fără căldură şi apă caldă au rămas sectoarele Centru şi Buiucani din capitală, precum şi toate suburbiile municipiului Chişinău, se arată într-un comunicat al Termocom-ului.

Potrivit sursei citate, datoria pentru consumul curent de gaze, estimată la 35,6 mln lei, s-a format din cauza neonorării de către Primărie a obligaţiunilor sale de compensare a tarifului la energia termică.

În comunicat se mai spune că „există pericolul sistării livrărilor de gaze şi asupra CET-1 şi CET-2, care însumează o datorie curentă pentru gazele naturale de peste 127 mln lei”, iar dacă acest lucru se va produce, „fără căldură şi apă caldă vor rămâne toţi consumatorii sistemului centralizat de termificare”.

Administraţia SA „Termocom” „cere primarului Dorin Chirtoacă să achite imediat datoria faţă de întreprindere şi să convoace de urgenţă şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău (CMC) pentru examinarea situaţiei de criză şi adoptarea unor soluţii eficiente de depăşire a ei”.

Datoriile municipalităţii faţă de furnizor se ridică la 176 mln lei. Preţul unei gigacalorii este de 540 lei. Administratorul SA „Termocom”, Dionisie Antocel, a declarat marţi, 4 noiembrie, că va cere CMC să aprobe un tarif de 822 lei/Gcal. De asemenea, el a spus că datoriile furnizorului care se vor acumula până la sfârşitul anului ar putea duce la întreruperea sezonului de încălzire în luna decembrie.

Solicitat de Info-Prim Neo, serviciul de presă al Primăriei a declarat că îşi va spune punctul de vedere cât de curând.   
Vizitatori: 263 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: