Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 5 » Tracom va fi inchisa

Tracom va fi inchisa
9:24 PM
Uzina de tractoare „Tracom” din capitală va fi închisă, pentru că nu produce tractoare performante, a declarat preşedintele ţării, Vladimir Voronin, miercuri, 5 noiembrie, într-o şedinţă cu liderii structurilor sindicale teritoriale din republică.

„Există probleme care nu le putem depăşi, deoarece uzina nu produce tractoare performante, iar în Europa acestea se produc într-un număr atât de mare încât ar acoperi necesităţile tuturor continentelor. Ca să ajungem la aşa performanţe, trebuie să avem investiţii extraordinare, iar Moldova nu le va avea niciodată”, a spus şeful statului.

Potrivit lui, statul a cumpărat 40 de tractoare produse de uzină pentru a oferi angajaţilor salariile restante, problema nu a fost însă soluţionată. „La început am crezut că împreună cu belaruşii vom nimeri pe piaţa balcanică, dar piaţa de acolo e ocupată cu tractoare de calitate”, a subliniat preşedintele.

Solicitat de Info-Prim Neo, preşedintele comitetului sindical „Tracom”, Vasile Bainac, s-a arătat dezamăgit de declaraţiile şefului statului, precizând că avea speranţa ca statul, care deţine 93% din acţiunile uzinei, va face ceva pentru a salva această companie.

„Dacă uzina va fi închisă, 500 de angajaţi vor rămâne şomeri, angajaţi care nu şi-au primit salariile timp de 4 luni”, a menţionat Vasile Bainac.
Salariaţii „Tracom” au protestat luni, 3 noiembrie, faţă de neachitarea salariilor, dar şi pentru că întreprinderea nu se modernizează. Proteste similare au avut loc şi în iulie. 
Vizitatori: 373 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: