Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 3 » Grăniceri transnistreni interzic preşedintelui Voronin accesul în republica nerecunoscută

Grăniceri transnistreni interzic preşedintelui Voronin accesul în republica nerecunoscută
11:43 PM
Astăzi la Corjova, satul natal al preşedintelui Republicii Moldova, a avut loc sfinţirea bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, construită sub patronajul şi cu participarea organizatorică activă a lui Vladimir Voronin.
 
De dimineaţă, la ceremonia de sfinţire a lăcaşului s-au adunat locuitorii satului Corjova şi din satele vecine, preoţi ai Episcopiei de Dubăsari şi reprezentanţi raionali. Toţi aşteptau sosirea preşedintelui Vladimir Voronin şi a Mitropolitului Întregii Moldove, Vladimir. Dar evenimentul a avut loc fără participarea şefului statului, relatează Moldpres.

La orele 08:40 cortegiul de automobile în care se aflau Vladimir Voronin şi Mitropolitul Moldovei a fost oprit de către reprezentanţi ai structurilor de forţă din Transnistria la intrarea în satul Lunga, raionul Dubăsari. Referindu-se la decizia conducerii lor, precum şi la indicaţia personală a lui Igor Smirnov, aceştia au anunţat despre interzicerea de a intra Vladimir Voronin în satul Corjova.

Ministrul Reintegrării, Vasili Şova, a remarcat, în legătură cu aceasta că “participarea preşedintelui Republicii Moldova la acest eveniment, precum şi este necesar în astfel de cazuri, a fost coordonată în mod detaliat cu autorităţile transnistrene. Aceste acţiuni ale conducerii de la Tiraspol, desigur, sunt o provocare ordinară şi, din nefericire, destul de tradiţională. Dar, în situaţia de astăzi aceste acţiuni trebuie să fie privite şi ca un exemplu de lipsă totală de respect pentru sentimentele credincioşilor, pentru tradiţiile creştine şi însăşi pentru Biserica Ortodoxă Rusă”.

Arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari, Justinian, în adresarea sa către credincioşii satului Corjova a menţionat rolul semnificativ pe care-l are Vladimir Voronin în reconstrucţia de parohii şi mănăstiri ortodoxe din Moldova şi a exprimat recunoştinţa pentru contribuţia sa personală la reabilitarea şi construcţia bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Corjova.

Liderul transnistrean, Igor Smirnov, în ultimele luni, evită careva contacte cu Vladimir Voronin, refuză să programeze întâlniri, făcând referinţă la necesitatea garantării securităţii proprii, chiar şi în cazurile în care partea moldovenească propune de a organiza o întâlnire de la Tiraspol. 

Vizitatori: 423 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: