Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Noiembrie 2008  »
DLMMeJVS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Noiembrie » 2 » Pe străzile capitalei ar putea circula în curând microbuze noi

Pe străzile capitalei ar putea circula în curând microbuze noi
6:53 AM
Microbuzele de pasageri cu termenul de exploatare expirat din Chişinău ar putea fi înlocuite cu altele noi, iar în următorii 5-6 ani întreg parcul de microbuze ar putea fi schimbat cu transport public de capacitate medie şi mare, transmite Info-Prim Neo.

Mai mulţi transportatori din capitală au participat sâmbătă, 1 noiembrie, la prezentarea microbuzelor companiei turceşti Karsan, care intenţionează să-şi lanseze produsul pe piaţa din Moldova. Aceştia vor avea posibilitatea să testeze una sau două unităţi de transport pe parcursul a câteva zile, în condiţiile traficului din Chişinău, „cot la cot” cu celelalte microbuze, iar dacă vor considera că acestea întrunesc condiţiile necesare şi sunt practice, transportatorii vor putea cumpăra microbuzele.

Spre deosebire de cele care circulă pe străzile Chişinăului în prezent, maşinile companiei din Turcia sunt destinate anume pentru transportarea pasagerilor. Acestea au, în dependenţă de model, între 18 şi 21 de locuri pentru pasageri şi sunt construite pentru transportarea a 10-8 pasageri şi în picioare, în conformitate cu legislaţia RM.

Potrivit reprezentantului pentru vânzări al companiei Karsan, Selim Aidinlioglu, maşinile au un consum redus de carburanţi, sunt sigure şi moderne. Uşile acestora se deschid lateral, astfel încât în condiţiile traficului intens din Chişinău, ele devin şi comode.

Pe piaţa din Moldova un microbuz va costa între 27 şi 32 de mii de euro, în funcţie de dotări. Astfel de maşini circulă deja pe străzile Turciei, Ucrainei şi a României, spun producătorii.

Prezent la întâlnire, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat că transportatorii trebuie să treacă la ceva mai nou, iar sistemul de transport public trebuie schimbat şi îmbunătăţit în cel mai scurt timp.

Întrebat de către trasnportatori dacă nu ar fi mai bine să se treacă la maşini cu o capacitate mai mare de transportare a călătorilor, primarul a spus că acest lucru se va putea face în timp, în condiţiile existenţei unui sigur administrator al unei rute, deoarece situaţia din acest moment este una de „concurenţă forţată, şi chiar sălbatică”. „Faptul că există un singur agent economic pe o rută oferă stabilitate, nu există acea fugăreală pentru dorinţa de a fura unul altuia pasagerii, aşa cum este acum”, a adăugat edilul.

Totodată, el a menţionat că trebuie verificată rentabilitatea introducerii transportului de medie şi mare capacitate, iar în acest sens urmează să fie făcută o evaluare a rutei 122, introdusă recent pe străzile Chişinăului.

Compania Karsan are o cifră de afaceri de 207 milioane de dolari şi îşi propune să atingă cifra de 1 miliard de dolari până în anul 2012. Până acum compania turcă a produs şi vândut peste 100 mii de automobile în Turcia şi alte ţări ale lumii. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vizitatori: 414 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: