Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Octombrie 2008  »
DLMMeJVS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Octombrie » 30 » New York Times: Primarul Moskovei finanţează separatiştii din Transnistria cu milioane de dolari

New York Times: Primarul Moskovei finanţează separatiştii din Transnistria cu milioane de dolari
0:00 AM
Primarul Moskovei, Iuri Lujkov, finanţează separatiştii din Transnistria, scrie New York Times într-un amplu articol despre modul în care Rusia finanţează şi exportă “un nou tip de naţionalism”. Prestigioasa publicaţie mai remarcă că pentru finanţarea separatiştilor din Transnistria, Osetia de Sud şi Crimeea, Lujkov a alocat din bugetul Moskovei sute de milioane de dolari.
 
New York Times remarcă că Lujkov “este un primar cu o politică externă” şi un fost “nomenclaturist”, care “pentru a restaura hegemonia Rusiei a sprijinit masiv etnicii ruşi din afara frontierelor ţării”.

Potrivit publicaţiei, în ultimul deceniu, Lujkov a cheltuit sute de milioane de dolari din bugetul Moskovei, pentru a sprijini speratiştii din Transnistria, Georgia şi Crimeea. Atunci când guvernele străine protestau, susţinând că sunt încercări de a le încălca suveranitatea ţării, Kremlinul preciza că este vorba de o simplă activitate filantropică.

New York Times aminteşte că în luna mai, Lujkov a vizitat Crimeea, unde a declarat că oraşul port Sevastopol aparţine Rusiei (acest oraş este parte componentă a Ucrainei – n.r.).

Amintim că, la finele anului 2007, Federaţia Rusă a anunţat că va acorda republicii separatiste transnistrene un ajutor financiar de aproape 26 milioane de dolari, în cadrul programului de susţinere a conaţionalilor din străinătate.
Vizitatori: 252 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: