Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Octombrie 2008  »
DLMMeJVS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Octombrie » 21 » Chişinăul a decis să trimită soldaţi „pacificatori” în zona transnistreană

Chişinăul a decis să trimită soldaţi „pacificatori” în zona transnistreană
3:40 AM
Informaţia referitoare la delegarea militarilor în componenţa „forţelor pacificatoare” a fost confirmată şi de către reprezentanţii Chişinăului în Comisia Unificată de Control. „În 2001 s-a decis ca să fie retraşi militarii, cu scopul de a spori încrederea între autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol. La ultimele şedinţe, reprezentanţii din regiunea Transnistreană au abordat repetat acest subiect. Astfel, am decis să delegăm câte doi militari la posturile 8 şi 9 de la Criuleni şi Vadul lui Vodă”, a declarat pentru UNIMEDIA Sergiu Valcov, membru al delegaţiei RM în Comisia Unificată de Control.

În cadrul ultimei şedinţe a Comisiei Unificate de Control, reprezentanţii Republicii Moldova au informat delegaţii prezenţi despre faptul că va trimite forţe pacificatoare în zona transnistreană
, anunţă Olvia-press, agenţia oficială de ştiri a regimului de la Tiraspol.

Anunţul a fost făcut de către şeful delegaţiei moldovene Ion Leahu. Olvia-press precizează că, în acest mod, Chişinăul începe să respecte înţelegerile din 1992 referitor la numărul forţelor pacificatoare.

Co-preşedintele Comisiei unificate de control din partea Federaţiei Ruse, Victor Şanin, „a apreciat înalt rezultatele şedinţei”, subliniind că „delegaţia moldovenească şi-a îndeplinit responsabilităţile legitime de a delega forţe pacificatoare”.

UNIMEDIA precizează că la posturile 8 şi 9 sunt delegaţi, în acest moment, câte doi militari la fiecare post din partea Republicii Moldova şi a regiunii Transnistrene şi câte patru militari din partea Federaţiei Ruse.

Amintim că în ultima perioadă se fac încercări de a restabili procesul de negocieri privind problema transnistrene. După o serie de întâlniri bilaterale a preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, cu preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, şi liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Igor Smirnov, autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol se pronunţă în favoarea restabilirii dialogului. Până în acest moment, Voronin şi Smirnov nu au reuşit să stabilească un loc pentru întâlnirea oficială.
Vizitatori: 478 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: