Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2008  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Septembrie » 29 » Culmea “democraţiei” în Belarus: În Parlamentul de la Minsk nu va fi niciun deputat din opoziţie

Culmea “democraţiei” în Belarus: În Parlamentul de la Minsk nu va fi niciun deputat din opoziţie
9:26 PM
Niciun candidat al opoziţiei nu a fost ales la alegerile legislative de duminică din Belarus, prezentate drept scrutinul care ar putea marca o evoluţie pentru această fostă republică sovietică, aliată tradiţională a Moscovei, însă tentată de o apropiere de UE, relatează AFP, citat de NewsIn. După numărarea buletinelor de vot în 99 dintre cele 110 circumscripţii, s-a constatat că niciun candidat al opoziţiei nu a fost ales, a anunţat în noaptea de duminică spre luni Comisia Electorală Centrală.
 
"În 99 de circumscripţii, există câştigători care au obţinut mai mult de 50% din voturi. Cei 99 de candidaţi aleşi sunt susţinători ai autorităţilor" în exerciţiu din Belarus, a declarat pentru presă Lidia Ermoşina, preşedinta Comisiei Electorale Centrale. Opoziţia a criticat deja aceste alegeri, spunând că nu sunt democratice şi a scos în stradă duminică seară mai multe sute de persoane în centrul capitalei, pentru a denunţa această "farsă" electorală şi pentru a critica regimul autoritar al preşedinteleui Aleksandr Lukaşenko, care conduce din 1994 această ţară cu zece milioane de locuitori, precizează NewsIn.

Uniunea Europeană promisese că, în cazul înregistrării unor progrese democratice, va ridica sancţiunile care îi vizează pe cei 40 de oficiali din Belarus, printre care se află şi Aleksandr Lukaşenko. UE a promis de asemenea să iniţieze un dialog cu Minskul, ceea ce ar putea însemna un ajutor financiar.

"O opoziţie veritabilă, care să influenţeze viaţa societăţii este întotdeauna necesară, pentru că fără aceasta stagnăm", a spus duminică preşedintele Lukaşenko. "Însă nu opoziţia actuală, finanţată 100% din afara ţării", a adăugat el, citat de NewsIn.

Opozanţii şi observatorii din Belarus au denunţat nereguli în timpul desfăşurării alegerilor legislative: presiunile exercitate asupra alegătorilor, refuzul de a-i informa pe observatori, folosirea masivă a votului anticipat, urnele care se deschideau cu uşurinţă.

Anul acesta, 263 de candidaţi, dintre care 70 ai coaliţiei de opoziţie, s-au prezentat la alegeri pentru cele 110 de mandate în Camera inferioară a Parlamentului. În 2004, au fost 690, dintre care 250 ai opoziţiei. Nivelul de participare a ajuns la 75,3%, potrivit Comisiei Electorale Centrale.
Vizitatori: 412 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: