Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  August 2008  »
DLMMeJVS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » August » 14 » Mediatorii si observatorii in procesul de reglementare transnistreana pledeaza pentru reluarea dialogului dintre Chisinau si Tiraspol.

Mediatorii si observatorii in procesul de reglementare transnistreana pledeaza pentru reluarea dialogului dintre Chisinau si Tiraspol.
3:39 AM
Astăzi, ministrul reintegrării Vasilii Şova a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor – Misiunii OSCE, Federaţiei Ruse, Ucrainei, Uniunii Europene şi SUA – implicaţi în procesul de negocieri vizînd reglementarea conflictului transnistrean.
 
Potrivit Serviciul de presă al Ministerului Reintegrării, în cadrul consultărilor au fost abordate unele aspecte legate de stadiul actual şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi de promovarea măsurilor de întărire a încrederii şi securităţii între cele două maluri ale Nistrului. Evocînd rezultatele întîlnirilor care s-au desfăşurat recent la Chişinău şi Tiraspol cu participarea tuturor factorilor implicaţi în procesul de negocieri, precum şi cele ale şedinţelor grupurilor de lucru pentru realizarea măsurilor de întărire a încrederii, interlocutorii au ţinut să sublinieze importanţa continuării dialogului şi a contactelor directe pentru care există toate premisele favorabile. Participanţii la consultări au considerat drept lipsite de orice temei unele declaraţii privind suspendarea contactelor directe dintre reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului. În lumina evoluţiilor recente, a fost reiterată disponibilitatea autorităţilor moldoveneşti de a continua, fără careva condiţii prealabile, contactele directe cu reprezentanţii Tiraspolului, inclusiv în cadrul formatului existent de negocieri, precum şi al grupurilor de lucru pentru întărirea încrederii în vederea elaborării şi adoptării unei soluţii viabile pentru conflictul transnistrean. Mediatorii şi observatorii au sprijinit univoc o atare abordare, considerînd-o drept una constructivă şi matură, exprimînd disponibilitatea de a contribui şi în continuare la promovarea eficientă a măsurilor de întărire a încrederii în contextul eforturilor vizînd reglementarea cuprinzătoare şi durabilă a problemei transnistrene în cadrul formatului de negocieri „5+2” cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Amintim, că pretinsul minister de etxerne al republicii separatiste transnistrene a difuzat marţi, 12 august, o declaraţie în care se menţionează că Transnistria sistează toate contactele cu autorităţile moldovene până când Moldova nu va acondamna ferm şi necondiţionat agresiunea Georgiei împotriva Osetiei de Sud şi nu va adopta o atitudine egală faţă de toţi mediatorii şi observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, reieşind din statutul lor juridic internaţional, stabilit prin acordurile încheiate în procesul de negocieri. De asemenea, „Transnistria examinează problema oportunităţii de elaborare şi încheiere a unui nou acord privind garanţiile de pace, securitate şi stabilitate în regiune, care ar corespunde întru totul situaţiei reale”.
Vizitatori: 435 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: