Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  August 2008  »
DLMMeJVS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » August » 11 » Georgienii s-au retras din Osetia de Sud la cererea Franţei şi Statelor Unite

Georgienii s-au retras din Osetia de Sud la cererea Franţei şi Statelor Unite
3:58 AM
Trupele georgiene s-au retras "din punct de vedere tehnic" în afara teritoriului Osetiei de Sud, la cererea Franţei şi Statelor Unite, a declarat duminică într-o conferinţă de presă secretarul Consiliului de Securitate georgian, Aleksandr Lomaia, citat de AFP.
 
Trupele georgiene s-a regrupat "la sud de Ţhinvali", capitala regiunii separatiste Osetia de Sud, şi se află "din punct de vedere tehnic" în afara teritoriului separatist, a declarat Lomaia."Nu există în prezent nici confruntări, nici bombardamente", a precizat oficialul georgian. "Preşedinţii Bush şi Sarkozy au exprimat două iniţiative care sunt în mare parte similare", preconizând în prealabil retragerea trupelor din regiunea separatistă, a declarat el. "Noi am îndeplinit partea noastră din această iniţiativă. Ruşii nu au făcut-o, dimpotrivă, şi-au sporit prezenţa militară", a adăugat el, constatând că eforturile internaţionale pentru instaurarea unui armistiţiu au "eşuat" pentru moment. "Ministrul francez de externe Bernard Kouchner soseşte în această seară la ora locală 22.00 (21.00, ora României - n.red.) la Tbilisi împreună cu omologul său finladenz Alexander Stubb care reprezintă OSCE. Nu putem decât să sperăm că vor putea face presiuni asupra ruşilor", a adăugat Lomaia.
Forţele ruse se îndreaptă spre sud, iar forţele georgiene au ocupat poziţii pentru a apăra oraşul Gori, a mai spus Lomaia. "Trupele ruse (din Osetia de Sud - n.red.) se îndreaptă spre sud şi următoarea etapă în această direcţie este oraşul Gori. Trupele noastre au ocupat poziţii pentru a apăra oraşul", a spus el. Gori, cel mai mare oraş georgian din apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud, este considerat un nod strategic în Georgia, ţară muntoasă din Caucaz, care controlează căile de acces dintre estul şi vestul ţării. "Ruşii, în pofida amplorii forţelor care au intrat în Georgia, nu au reuşit să învingă trupele noastre, dar trebuie să fim realişti, va fi dificil să le facem faţă", a spus oficialul georgian. Kouchner şi Stubb vor rămâne la Tbilisi duminică noapte, iar luni vor merge la Moscova, potrivit Ministerului francez de Externe. Franţa va prezenta un plan pentru ieşirea din criză în trei puncte, incluzând respectarea integrităţii teritoriale a Georgiei, încetarea imediată a ostilităţilor şi restabilirea situaţiei de fapt dinaintea ofensivei georgiene din Osetia de Sud.
Statele Unite, adoptând o poziţie neobişnuit de fermă la adresa Rusiei, ca şi UE, au propus un plan de reinstaurare a păcii cu aproximativ aceleaşi prevederi.
Vizitatori: 425 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: