Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 

Forma de Logare
Prieteni

 
 
 
 
 
 
Log out
  • Page 1 of 1
  • 1
Recete Culinare
Admin Data: Vineri, 2009.05.29, 10:01 AM | Mesaje # 1
Admin
Grupa: Administrator
Mesaje: 27
Reputatia: 101
Statutul: Offline
Aici puteti plasa recetele Dvs. preferate. wine

❺★★★★★
 
Admin Data: Vineri, 2009.05.29, 10:07 AM | Mesaje # 2
Admin
Grupa: Administrator
Mesaje: 27
Reputatia: 101
Statutul: Offline
CREMA DE BANANE (I)

INGREDIENTE:

2-3banane bine coapte, 50 g zahar, o lingura zeama de lamiie, o lingura cu virf de jeleu de zmeura,coacaze sau peltea de gutui, o lingura cu virf de iaurt, fructe din dulceata sau frisca pentru ornat.

MOD DE PREPARARE:

Bananele mai moi, curatate de coaja, se zdrobesc bine cu furculita, adaugindu-se treptat toate ingredientele enumerate si zahar dupa gust. Crema se asaza in cupe, se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca, cu sau fara gelatina, sau numai cu fructe din dulceata. Pireul de banane se poate amesteca numai cu o lingura de rom, cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta spuma. Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca bine;dupa ce s-a racit, se orneaza abundent cu frisca.


❺★★★★★
 
Admin Data: Vineri, 2009.05.29, 10:15 AM | Mesaje # 3
Admin
Grupa: Administrator
Mesaje: 27
Reputatia: 101
Statutul: Offline
CREMA DE BANANE (II)

INGREDIENTE:

2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura zeama de lamiie, o lingura cu virf de jeleu de zmeura, o lingura de iaurt, fructe din dulceata, frisca pentru ornat.

MOD DE PREPARARE:

Bananele mai moi, curatate de coaja, se zdrobesc bine cu furculita, adaugindu-se treptat toate ingredientele enumerate si zahar dupa gust. Crema se asaza in cupe, se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca, cu sau fara gelatina, sau numai cu fructe din dulceata. Piureul de banane se poate amesteca numai cu o lingura de rom, cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta spuma. Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca bine; dupa ce s-a racit, se orneaza abundent cu frisca.


❺★★★★★
 
Admin Data: Vineri, 2009.05.29, 10:17 AM | Mesaje # 4
Admin
Grupa: Administrator
Mesaje: 27
Reputatia: 101
Statutul: Offline
INGHETATA ALBA

INGREDIENTE:

500 ml lapte, 150 g zahar, 3 albusuri, 50 g amidon, 20 ml rom, 1 zahar vanilat.

MOD DE PREPARARE:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul, apoi spuma se bate in continuare pina se intareste. Amidonul se dilueaza cu jumatatea din cantitate de lapte. Restul de lapte se pune la fiert si cind da primul clocot se adauga laptele si amidonul, amestecind continu sa nu seformeze cocoloase. Dupa 2-3 clocote compozitia fierbinte se desarta peste albus si se amesteca cu telul pina se omogenizeaza adaugind si
zaharul vanilat.


❺★★★★★
 
Admin Data: Vineri, 2009.05.29, 10:19 AM | Mesaje # 5
Admin
Grupa: Administrator
Mesaje: 27
Reputatia: 101
Statutul: Offline
INGHETATA DIN SUCURI DE FRUCTE

INGREDIENTE:

3 oua, 200 g zahar, 200 g frisca batuta spuma, zahar vanilat, 300 ml suc de fructe, sau sirop de compot de ananas, 15 ml rom.

MOD DE PREPARARE:

Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, galbenusurile si sucul de fructe si se bate compozitia pe un vas cu apa clocotita, 8-10 min, cu telul, insistind pe fundul cazanelului, pina se leaga ca o smintina subtire si spumoasa. Se raceste, apoi, pe un vas cu apa rece, amestecind-o din cind in cind ca sa se raceasca mai repede. Cind este bine racita, se amesteca cu frisca. Compozitia se desarta in cupe sau tavite.


❺★★★★★
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: