Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2009  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Septembrie » 4 » Vladimir Voronin părăseşte preşedinţia Republicii Moldova: "Voi deveni un deputat de rând!"

Vladimir Voronin părăseşte preşedinţia Republicii Moldova: "Voi deveni un deputat de rând!"
9:48 AM
Vladimir Voronin a confirmat faptul că a demisionat din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. " Îmi anunţ demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi voi deveni un deputat de rând!", a declarat el miercuri, citat de Unimedia.md.

Iată declaraţia integrală a lui Vladimir Voronin:

"Eu, în calitate de preşedinte al partidului, nu am de gând ca în acest moment crucial pentru ţară şi pentru partidul nostru să rămân într-o poziţie destul de dubioasă şi ambiguă, exercitând atribuţiile şefului de stat. Nu am nici nici motive morale şi nici politice pentru a deţine această înaltă funcţie în stat. Categoric nu pot să accept calea, pe care acum vor să conducă ţara. Şi din acest motiv, anunţ că trec în Parlament în calitate de simplu deputat, pentru ca să fiu împreună cu partidul şi cu fracţiunea. Voi fi împreună cu voi, în prima linie. Aşa va fi cinstit şi corect. Asta o cere şi partidul nostru, care are nevoie şi de mai multă organizare şi coeziune. Doar aşa, într-un singur rând, umăr la umăr, vom mobiliza potenţialul nostru de 30.000 de persoane pentru noi victorii, pentru renaşterea Moldovei, demnitatea poporului şi încrederea în ziua de mâine", a spus Voronin.

Interimatul, asigurat de un liberal

Informaţia că preşedintele a demisionat a apărut miercuri dimineaţă în mai multe publicaţii din Republica Moldova. Până în prezent, majoritatea ziarelor citaseră surse neoficiale.

Jurnal.md anunţase că Voronin și-a dat demisia din funcția de șef de stat și că va fi un simplu deputat iar site-ul Omega.md a confirmat ulterior informaţia. Potrivit surselor citate, Voronin şi-a dat demisia din funcţia deţinută în urma unei decizii aprobate de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Funcţia de preşedinte interimar va fi deţinută de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.

Vladimir Voronin a fost preşedintele Republicii Moldova timp de 8 ani. El a fost ales pentru prima oară în anul 2001. iar al doilea mandat a început în 2005, când PCRM a câştigat alegerile parlamentare pentru a doua oară consecutiv.

Vizitatori: 588 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: