Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2009  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Septembrie » 15 » Noul Guvern: 16 ministere şi de două ori mai puţine agenţii

Noul Guvern: 16 ministere şi de două ori mai puţine agenţii
11:40 AM
Noul Guvern va avea 16 ministere şi 8 agenţii. Cel puţin aşa a declarat preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii “În PROfunzime”.

Preşedintele Legislativului a mai spus că în şedinţa Parlamentului din 17 septembrie, urmează să fie prezentată demisia Guvernului în exerciţiu şi să fie înaintată candidatura lui Vlad Filat la postul de premier, în timp ce noul cabinet de miniştri va fi investit în funcţie săptămâna următoare.
Ghimpu a mai precizat că imediat după formarea noului Guvern vor începe negocierile cu Fondul Monetar Internaţional. Totodată, preşedintele Parlamentului a ţinut să explice că în calitate de parlamentar nu va pleda pentru unirea R. Moldova cu România. “Am declarat că pledez pentru unirea cu România doar în cadrul UE. Suntem fraţi, dar trebuie să ne împăcăm cu ideea că suntem două state diferite şi fiecare conducere trebuie să aibă grijă de cetăţenii săi”.
În ce priveşte anularea regimului de vize pentru cetăţenii români, Mihai Ghimpu a enumerate două soluţii: “fie vine noul Guvern şi suspendă hotărârea, fie preşedintele ţării sesizează Curtea Constituţională şi anulează regimul de vize”.
Totodată, Ghimpu a mai spus că “nimeni din cadrul Alianţei nu pune acuma problema ieşirii din CSI sau aderarea la NATO, ci rezolvarea problemei economice”. Mai mult de atât, Ghimpu a menţionat că “în octombrie, la Chişinău va avea loc summit-ul CSI şi cu toate viziunile mele despre CSI, voi conduce summit-ul, chiar dacă îmi place sua nu, fiindcă am o funcţie de îndeplinit”.
Amintim că Mihai Ghimpu deţine şi funcţia de preşedinte interimar al ţării după ce Vladimir Voronin şi-a dat demisia din această funcţie, vineri 11 septembrie.
Vizitatori: 1144 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: