Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Septembrie 2009  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Septembrie » 6 » Beţii, orgii şi umiliri la Ambasada SUA din Kabul

Beţii, orgii şi umiliri la Ambasada SUA din Kabul
11:43 AM
Secretarul de Stat al SUA a dispus deschiderea unei anchete asupra acuzaţiilor potrivit cărora gardienii angajaţi să păzească ambasada americană din Afganistan s-au implicat în acte „deviante şi obscene“.

Hillary Clinton a luat decizia după ce un grup independent i-a înaintat un dosar de 10 pagini, în care se afirma că gardienii ambasadei organizează petreceri şi orgii în care sunt implicate prostituate şi acte de umilire rituală asociate îndeobşte cu iniţierile în bandele interlope. La dosar erau anexate fotografii şi înregistrări video, menţionează „The Guardian“. În cele 10 pagini există şi transcrierea unui e-mail expediat de un gardian aflat încă la datorie, în Kabul, potrivit căruia colegii şi şefii săi „urinează pe oameni, mănâncă fulgi de cartofi prinşi între fese, beau păhărele de votcă ţinute şi ele între fese (înregistrat pe video), rup uşi în încăierările ce urmează beţiilor, iar şefii care participă la aceste activităţi emit ameninţări şi intimidări“.
 
Mărturii similare au fost compilate în acest dosar de către grupul de investigaţii independent „Proiectul asupra Monitorizării Guvernului“ (PGI).

Dezvăluirile sunt de natură să submineze eforturile asidue depuse de Administraţia Obama pentru atragerea de partea sa a populaţiei afgane, în special, şi a lumii musulmane, în general.
 
Gardienii vizaţi în dosar sunt angajaţi ai firmei ArmourGroup, subsidiară a grupului Wackenhut, una dintre cele mai mari organizaţii de securitate privată din SUA, cu sediul în Florida. Compania nu a făcut încă vreun comentariu pe marginea acestor acuzaţii.
 
PGI a fost înfiinţat în anul 1981, în scopul de a urmări achiziţiile militare şi de a face publică orice urmă de corupţie. Grupul descrie mediul din Baza Sullivan, din afara Kabulului, unde sunt cazaţi gardienii, drept comparabil cu scenele de anarhie descrise în romanul „Împăratul Muştelor“, de William Golding. Potrivit PGI, aproximativ 300 din cei 450 de gardieni ai ArmourGroup sunt gurkha (nepalezi care au servit sau servesc în forţele militare speciale britanice), restul fiind un amestec de australieni, sud-africani şi americani.
 
„Acestea sunt acuzaţii foarte serioase şi astfel le tratăm şi noi“, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly. Clinton are „toleranţă zero“ pentru genul de comportament descris în dosar şi a ordonat „revizuirea întregului sistem“ de externalizare a asigurării securităţii către contractori privaţi care ar fi putut ameninţa siguranţa personalului ambasadei, a adăugat Kelly.
Vizitatori: 594 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: