Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2024  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Useri Online

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
Prima pagină » Arhiva de noutati

Faţa bancnotei :
Stema Republicii Moldova, denumirea băncii emitente "BANCA NAŢIONALĂ A MOLDOVEI", inscripţia "REPUBLICA MOLDOVA", portretul lui Ştefan cel Mare, un ornament naţional multicolor, trei elemente verticale decorative, ghioşul central, valoarea nominală imprimată în cifre şi în litere, sigla "BNM", faximilul "GUVERNATOR, L. Talmaci", textul pe cerc "PE-UN PICIOR DE PLAI, PE-O GURA DE RAI...", simbolul Victoriei - "V", anul imprimării bancnotei "1992", numărul şi seria bancnotei, textul "FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEŞTE CONFORM LEGILOR".

Versoul bancnotei :
În interiorul unei rame imaginea grafică a fo ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 651 | Data: 2009.07.28 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Viceministru de Interne, Andrei Şumleanschi, s-a aflat astăzi la unitatea de carabineri 1002, făcând agitaţie electorală în favoarea partidului de guvernământ. Viceministrul s-a prezentat la carabineri cu un automobil al MAI de marcă BMW.

El le-a vorbit tinerilor despre importanţa alegerilor şi, potrivit acestora, a încercat să-i corupă. «Veţi fi demobilizaţi mai devreme. Votaţi în favoarea PCRM. Vă ordon», le-a spus tinerilor vicemninistrul de Interne. Potrivit participanţilor la întâlnire, Şumleanschi s-a prezentat la unitatea în care a făcut propagandă electorală cu un automobil de serviciu, de marca BMW. Viceminisgtrul nu a fost de găsit ca să ne vorbească despre propaganda electorală pe care a făcut-o în timpul orelor de muncă şi despre utilizarea resurselor de stat în a ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 613 | Data: 2009.07.28 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

În timp ce majoritatea moldovenilor se confundă cu probleme financiare serioase cauzate de criza economică acută din republică, provocată de iresponsabilitatea conducerii statului, Oleg, fiul preşedintelui Voronin şi-a luat maşină nouă.

Şi nu una ordinară, ci un exemplar al uneia dintre cele mai scumpe mărci de maşini din lume. Este vorba despre un Maybach, care costă aproape jumătate de milion de euro, ceea ce reprezintă  peste 7 milioane de lei (!). Menţionăm aici că potrivit Legii bugetului de stat pentru 2009, pentru activităţi pentru tineret au fost programate cheltuieli de 3,8 milioane de lei (!).

Automobilul a fost achiziţionat primăvara

Potrivit unor surse, Oleg Voronin şi-a cumpărat maşina pe la sfârşitul lunii martie – începutul lun ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 586 | Data: 2009.07.27 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Persoane care au solicitat anonimatul ne-au informat că la 22 iulie 2009, ora 05.45, pe aeroportul internaţional Mărculeşti a aterizat un avion care aparţine Ministerului Situaţiilor Excepţionale din Rusia. Avionul era plin cu bastoane de cauciuc, scuturi şi alt echipament destinat poliţiştilor. Avionul a decolat peste două ore. „Jucăriile” au fost încărcate într-un camion care a părăsit teritoriul aeroportului şi s-a îndreptat într-o direcţie necunoscută. Solicitat de presă, directorul Aeroportului Mărculeşti a spus că nu cunoaşte nimic despre acest avion.
Vizitatori: 613 | Data: 2009.07.25 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Se află Republica Moldova în pragul unui război?

Desfăşurată în plină campanie electorală pe fundalul declaraţiilor belicoase ale preşedintelui Voronin şi a sloganului electoral al comuniştilor „Să ne apărăm Patria!”, perfectarea Registrului de stat al resurselor de mobilizare, proiect iniţiat şi implementat de Ministerul Apărării în colaborare cu Departamentul Tehnologii Informaţionale, a bulversat mai mulţi cetăţeni solicitaţi în ultima vreme să se prezinte cu buletinele de identitate la responsabilii de recrutare din cadrul primăriilor. În s. Cobâlea, rnul Şoldăneşti, secretarul primăriei a solicitat rezerviştilor ca, pe lângă copia buletinului, să semneze într-o listă că, în caz de război, aceştia se vor mobiliza pentru apărarea ţării. Aceste vorbe i-au pus în gardă ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 534 | Data: 2009.07.22 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Aceasta este sensul unui proiect de hotarare de guvern care, deocamdata, e tinut in secret

Incompetenţa actualului guvern va fi plătită scump de către moldoveni. Dacă comuniştii câştigă alegerile, frontierele RM vor fi închise şi niciun cetăţean simplu nu va mai putea pleca la munci peste hotare - astfel a caracterizat un expert în domeniu un nou proiect de hotărâre a Guvernului RM care, deocamdată, nu e dat publicităţii. Potrivit unor surse de la guvern, recent, la insistenţa lui V. Voronin, a fost elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care cetăţenilor RM li se va interzice, pentru o perioadă de doi ani, să părăsească ţara şi să meargă la lucru peste hotare. Executivul motivează această decizie prin faptul că în toamnă Bugetul nu va mai ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 599 | Data: 2009.07.21 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Voronin, cel mai bogat om din Moldova

Declaraţiile pe venit ale oficialilor, făcute publice în martie a.c. de către Ministerul Finanţelor, arată că şeful statului, ministrul Construcţiilor şi deputatul comunist Vasile Iovv sunt cei mai bogaţi oficiali.

Vladimir Voronin conduce detaşat în topul demnitarilor milionari. Potrivit declaraţiei sale pe venit, acesta deţine active în valoare de 5,2 milioane de lei la „FinComBank”, un apartament cu suprafaţa de peste 230 de metri pătraţi, un garaj şi două loturi de pământ în satul său natal. Valoarea acestor bunuri a fost estimată la peste două milioane de lei. Totuşi, preşedintele în exerciţiu nu a declarat nicio maşină.

Pe locul doi în clasament este ministrul Construcţiilor ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 534 | Data: 2009.07.20 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Pielea sintetică va fi folosită pentru grefe, în cadrul operaţiilor estetice şi pentru testarea produselor cosmetice. Rolul pielii nu este doar unul estetic, ea contribuind şi la protejarea corpului de infecţii şi în faţa deshidratării. Astfel, persoanele care suferă de arsuri şi de boli de piele se confruntă cu mult mai multe probleme decât s-ar putea crede.

O vreme îndelungată, medicii au încercat să folosească piele sintetică pentru grefele de piele şi operaţiile estetice, însă producerea pielii sintetice reprezenta un proces costisitor şi foarte lent. Acum însă, o echipă de cercetători germani de la Institutul Fraunhofer-Gesellschaft a descoperit o metodă pentru producerea în masă a pielii artificiale, cu tot cu vase de sânge, informează popsci.com. În viitor, pielea arti ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 601 | Data: 2009.07.19 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Cântăreaţa Kylie Minogue făcut o criză de nervi şi şi-a luat logodnicul la bătaie, într-un bar din New York unde cei doi îşi petreceau seara. După ce presa internaţională a scris că frumoasa cântăreaţă şi modelul spaniol Andres Velencoso se gândesc la căsătorie, un eveniment neaşteptat le strică planurile.

Se pare că Minogue nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a trecut direct la fapte: şi-a lovit logodnicul într-un bar din New York. "La un moment dat cei doi s-au despărţit. Apoi Kylie s-a întors la masă şi la pocnit pe Andres cu un evantai. A început să ţipe la el că a făcut-o să îl aştepte afară, în timp ce el a rămas în bar şi a mai comandat ceva de băut.", a povestit o sursă.

În luna mai a acestui an, cântăreaţa Kylie Minogue a acceptat cererea în căsătorie a iubitu ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 649 | Data: 2009.07.18 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Scandalul inchisorilor secrete ale CIA si al torturii de care este acuzata administratia Bush in care inoata acum sefii de la varf ai spionilor americani, a fost resuscitat de insusi directorul CIA Leon Panetta.

Pe modelul “Daca taceai, filosof ramaneai”, Panetta s-a trezit in dimineata zilei de 24 iunie si s-a hotarat sa-si usureze constiinta in mainile americanilor: CIA avea un program secret pentru capturarea sau uciderea membrilor al-Qaida, dar acest program a fost intrerupt imediat ce a fost informat de existenta lui, comenteaza Time. Potrivit unor oficiali din administratia actuala si precedenta, CIA a dat fonduri pentru planificarea si probabil antrenarea unor agenti pentru aceasta misiune. Insa initiativa nu era complet ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 569 | Data: 2009.07.17 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

« 1 2 3 4 5 ... 21 22 »