Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2024  »
DLMMeJVS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Caută
Prieteni
Useri Online

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
Prima pagină » Arhiva de noutati

  Rusia priveşte cu neîncredere relaţiile cu Moldova, chiar şi după soluţionarea diferendului transnistrean.
În cadrul unei întrevederi cu un grup de jurnalişti moldoveni, preşedintele Comitetului pentru relaţiile cu statele CSI, din cadrul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Alexei Ostrovskii a declarat că Moscova este îngrijorată de procesul de românizare forţată la care ar fi supuşi etnicii ruşi din Moldova. Solicitat de corespondentul presa.md să precizeze în ce-ar consta exact procesul de românizare, Ostrovskii a specificat că acesta se produce pe toate planurile. „Ruşii din Molodva sunt impuşi să înveţe „aşa zisă” limba română, să frecventeze şcolile româneşti şi să vorbească româneşte. În acest fel, li se încalcă dreptul de a studia în limba maternă. Iată de ce avem toate motivele să credem că această situaţie se va păstra chiar şi după o eventuală reglementare a conflictului ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 650 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

Liderul transnistrean Igor Smirnov a declarat că se va întâlni cu preşedintele Vladimir Voronin numai după ratificarea de către Chişinău şi Tiraspol a unui tratat de colaborare dintre Republica Moldova şi Transnistria ca state aparte.

Vladimir Voronin şi Igor Smirnov au anunţat luni că au convenit în principiu să se întâlnească pentru discuţii, pentru prima dată în ultimii aproape şapte ani, fără să fi anunţat însă data, locul şi condiţiile acestei întâlniri.

Igor Smirnov a precizat într-un interviu acordat publicaţiei moscovite „Nezavisimaia Gazeta" că ştia cu ceva timp înainte că va fi sunat, luni, de preşedintele Vladimir Voronin, de la ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Vă va telefona Voronin. Veţi vorbi cu el?" - l-ar fi întrebat recent Serghei Lavrov. „D ... Citeste mai mult »

Vizitatori: 590 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

2008-04-09/07:09 Cu fluierături şi scandări „Jos dictatura”, un grup de iniţiativă care şi-a luat numele de "Sfatul Ţării" a protestat miercuri, 9 aprilie în faţa sediului Ministerului de Interne din R. Moldova,.

Potrivit liderului grupului, Ghenadie Brega, acţiunile de protest sunt organizate pentru că pe 27 martie curent poliţia a arestat doi organizatori ai mitingului prilejuit de cea de 90-cea aniversare de la unirea Basarabiei cu România.

„Realizăm acest miting de protest pentru a vedea dacă s-a schimbat ceva în maniera de conducere a poliţiei sau a rămas tot influenţa lui Papuc”, a precizat pentru Info-Prim Neo Vasile Costiuc, un membru al grupului de iniţiativă "Sfatul Ţării".

Doar la câteva clipe de la începerea protestului, patru persoane îmbrăcate în civil, care nu au arătat legitimaţii, dar au spus că sunt reprezentanţi MAI, au încercat să împiedice manifestarea, motivând că r ... Citeste mai mult »
Vizitatori: 592 | Data: 2008.04.10 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

  Super Talent a scos pe piaţă cel mai mic USB flash drive de 8 GB din lume informează publicaţia Arena IT. Noile capacităţi fac parte din seria Pico: Pico-A are o carcasă ce se roteşte, Pico-B se retrage în carcasă iar Pico-C este învelit cu cauciuc si rezistent la apă. Aceste flash drive sunt foarte uşoare, având sub 6 grame, ceea ce le face aproape insesizabile în buzunar sau la gât. Sunt compatibile 100% cu USB 2.0 şi 1.1, iar viteza maximă ajunge la 30 MB/s. Firma Super Talent garantează că dispozitivele pot ţine minte datele scrise timp de 10 ani. Preţul unui astfel de USB se ridică la circa 35 de dolari.

Arena IT precizează că pentru prima dată un USB Flash de 8 Gb a fost lansat de firma Voyager în anul 2006. În acelaşi an, compania Corsair a scos pe piaţă primul flash drive de 16 Gb. Preţul acestuia însă e destul de mare, ridicându-se la 300 de dolari.

... Citeste mai mult »
Vizitatori: 725 | Data: 2008.04.09 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

  În momentul când președintele moldovean Vladimir Voronin ar fi prezentat candidatura Zinaidei Greceanâi la funcția de premier al R. Moldova în fața parlamentarilor, adunați ca la comedie să vadă prima femeie șef de guvern, mai multe persoane susțin că Victor Stepaniuc, când pleca de la ședința din plenul Parlamentului, ar fi înjurat-o mojicește cu cuvântul ”c...”, mai și trântind ușa.
Vizitatori: 640 | Data: 2008.04.09 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

  Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a avut, luni, o convorbire telefonica cu liderul transnistrean, Igor  Smirnov.
Dupa cum precizeaza Serviciul de presa al Presedintiei de la Chisinau intr-un scurt comunicat de presa, in cadrul convorbirii telefonice, Vladimir Voronin si Igor Smirnov „au convenit asupra unei intrevederi bilaterale in vederea examinarii chestiunilor cu privire la dezvoltarea si consolidarea masurilor de incredere intre Chisinau si Tiraspol”.
Alte detalii privitor la discutia dintre Voronin si Smirnov nu se dau in comunicat.
Vizitatori: 579 | Data: 2008.04.09 | Rating: 0.0/0 | Comentarii (0)

« 1 2 ... 20 21 22