Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Iulie 2009  »
DLMMeJVS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2009 » Iulie » 27 » Oleg Voronin şi-a luat maşină de jumătate de milion de euro

Oleg Voronin şi-a luat maşină de jumătate de milion de euro
1:16 AM
În timp ce majoritatea moldovenilor se confundă cu probleme financiare serioase cauzate de criza economică acută din republică, provocată de iresponsabilitatea conducerii statului, Oleg, fiul preşedintelui Voronin şi-a luat maşină nouă.

Şi nu una ordinară, ci un exemplar al uneia dintre cele mai scumpe mărci de maşini din lume. Este vorba despre un Maybach, care costă aproape jumătate de milion de euro, ceea ce reprezintă  peste 7 milioane de lei (!). Menţionăm aici că potrivit Legii bugetului de stat pentru 2009, pentru activităţi pentru tineret au fost programate cheltuieli de 3,8 milioane de lei (!).

Automobilul a fost achiziţionat primăvara

Potrivit unor surse, Oleg Voronin şi-a cumpărat maşina pe la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, curent, adică exact înainte de alegerile parlamentare care aveau să-i aducă o nouă victorie partidului tatălui său. O victorie obţinută prin fraude, după cum susţin partidele de opoziţie şi unele ONG-uri care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor din 5 aprilie şi în plină criză economică. Încântat de noua sa achiziţie, fiul lui Voronin conduce singur luxosul automobil, fiind văzut la volan de mai multă lume pe străzile Chişinăului.

Lux în plină criză

Cel mai ieftin Maybach, modelul 57, costă 390.201 de euro, iar cel mai scump, 62S, costă 523.838 de euro, fără a lua în calcul lista de opţionale care pot creşte cu până la 200.000 de euro preţul maşinii. La exterior, automobilul se remarcă printr-un design elegant, iar în interior tapiţeria este din piele bej California, care contrastează cu întăriturile din piele neagră. Inserţiile din uşi şi bord sunt finisate cu lac special, iar covoarele sunt dintr-o stofă specială obţinută din blană de miel.
Maybach are ceva cu totul special, ceva unic. Este vorba de un sistem care pulverizează discret în interior un parfum creat de marca Givaudan special pentru Maybach. Două arome diferite pot încânta simţurile ocupanţilor maşinii, în funcţie de preferinţe. Desigur, pot fi instalate şi parfumurile preferate în locul celor create de Givaudan, sau – pentru că la nivelul acesta chiar nu contează banii – pot fi create unele la comandă. Cei ce s-au ocupat de acest echipament opţional spun că parfumul este difuzat discret, prin intermediul sferei de plexiglas, timp de 10 minute, după care sistemul trebuie acţionat din nou, manual. Asta pentru că ocupanţii să nu ajungă să nu mai simtă parfumul din cauza că se obişnuiesc cu el. Sistemul care pulverizează specialul parfum costă 3.950 euro.

Maşina miliardarilor

Potrivit unor date oficiale ale companiei Maybach, în 2008, în întreaga lume au fost vândute doar 119 de maşini de această marcă. În România, există  doar patru astfel de maşini, proprietarii lor fiind cei mai bogaţi oameni de afaceri români: miliardarii Ion Ţâriac, Dan Adamescu, Viorel Cataramă şi Gigi Becali. Maybachul lui Oleg Voronin este unicul din R. Moldova. Acest lucru, indubitabil, vorbeşte despre averea fiului preşedintelui care, potrivit presei, depăşeşte 2 miliarde de euro. Publicaţia americană „Novoie russkoie slovo” a scris că, în primăvara anului 2007, Oleg Voronin ar fi celebrat primul sau miliard de dolari, împreună cu familia.

Averea fiului

În presă s-a scris mult despre fiul Oleg al preşedintelui V. Voronin, care desfăşoară afaceri prospere în perioada exercitării mandatului de şef al statului de către tatăl său. Astfel, firma „Moldconstruct Market”, în care este angajat Oleg Voronin, a câştigat multiple licitaţii pentru lucrări publice în condiţii avantajoase. Oleg Voronin este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii comerciale „Fincombank”, în cadrul căreia deţin acţiuni şi alţi membri ai familiei Voronin. Potrivit presei, de la preluarea mandatului de preşedinte al R. Moldova de către V. Voronin, mai mulţi agenţi economici şi structuri de stat au fost nevoite să-şi transfere conturile de la alte bănci la „Fincombank”. Tot pe conturile acestei bănci au ajuns şi sursele financiare adunate de la populaţie în cadrul unor campanii sociale, inclusiv cea de reconstrucţie a Mănăstirii Căpriana.

Slăbiciunea fiului

Menţionăm că Oleg Voronin are o slăbiciune pentru automobilele şi motocicletele de lux. Pe lângă noul Maybach, fiul preşedintelui mai deţine  un automobil Toyota Land Cruiser, fabricat în 1998, un Mercedes 600 argintiu, produs în 2004, un Jeep Hummer, produs în 2003, şi o Skoda Octavia, care i-a fost dăruită de oamenii de afaceri din Chişinău în 2002. În plus, Oleg mai are două motociclete, un "Kawasaki" în valoare de 60.000 dolari şi o "Honda".

Vizitatori: 585 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: