Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Mai 2008  »
DLMMeJVS
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Mai » 12 » La Chisinau,parada gay-lor a fost oprita! (Foto)

La Chisinau,parada gay-lor a fost oprita! (Foto)
1:12 AM
Parada minorităţilor sexuale, anunţată pentru astăzi, 11 mai, a ieşuat. Planurile gay-lor, lesbienelor, bisexualilor şi transexualilor din Republica Moldova de a susţine în mod deschis necesitatea adoptării Legii antidiscriminării au fost date peste cap de către manifestanţii ce s-au opus iniţiativei Centrului de informaţii „GenderDoc-M”. În jurul orei 11.00, autobusul cu reprezentanţii minorităţilor sexuale a fost blocat de către protestatari, reuşind să oprească parada gay-lor şi lesbienelor. Ulterior, într-un comunicat emis de „GenderDoc-M” se menţionează că poliţia de la Chişinău a permis acţiuni de violenţă împotriva reprezentanţilor minorităţilor sexuale.

Potrivit Novopress.info, grupurile care au venit să oprească acţiunile GenderDoc-M sunt: reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova, Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Basarabia, Asociaţiei Ortodoxe Sfânta Maică Matrona, bătrâni, tineri, bărbaţi, fete în batic şi fuste lungi, skinheazii, legionarii, Noua Dreaptă în bocanci şi naţional-bolşevicii cu feţele acoperite.

Autobusul din care aveau să iasă reprezentanţii GenderDoc-M a fost blocat în faţa Bibliotecii Naţionale de pe str. 31 august 1989. Homosexualii au încercat să arunce baloane pe geamul autobusului, însă acestea erau sparse de către protestatari. Acţiunea gay-lor a luat sfârşit fără a se începe, autobusul fiind lăsat să plece în pace. Ulterior, mulţimea adunată a plecat în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a bloca accesul homosexualilor în cazul în care aceştia ar dori să revină, ceea ce nu a mai avut loc.

Protesatatarii au venit la miting cu bannere pe care erau scrise mesaje de tipul: “Familia este o uniune dintre bărbat şi femeie”, “Homosexualitate este un păcat”, “Imoralitatea distruge societatea”, “Moldova ţară creştină” etc.

Centrul de informaţii „GenderDoc-M” s-a plans într-un comunicat de presă emis în după amiaza zilei că poliţia nu a oprit violenţa la care au fost supuşi reprezentanţii minorităţilor sexuale. De asemenea, îşi exprimă nedumerirea în privinţa atacului asupra oficiului Centrului de către un grup de tineri. Organizaţia respectivă îşi exprimă îngrijorarea şi faţă de acţiunile primarului general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, care a emis, recent, o dispoziţie prin care a informat „GenderDoc-M” că marşul gay-lor este interzis de către Consiliul Muncipal Chişinău. Membrii organizaţiei vizate îşi exprimă dezacordul în privinţa hotărârii deoarece ea contravine Legii cu privire la întruniri, recent adoptată de Parlament şi este în contradicţie cu valorile liberale pe care le apără primarul capitalei.

„GenderDoc-M” solicită autorităţilor de la Chişinău să garanteze libera exprimare. Totodată, organizaţia ce apără drepturile minorităţilor sexuale cere de la Ministerul Afacerilor Interne să-şi îndeplinească responsabilităţile şi să asigure buna activitate a manifestaţiilor publice. „GenderDoc-M” cheamă Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi OSCE să ia atitudine în privinţa “violenţelor de nivel înalt” asupra drepturilor omului şi să pună presiune asupra Parlamentului Republicii Moldova de a adopta Legea antidiscriminare.

UNIMEDIA precizează că organizatorul paradei gay-lor şi lesbienilor este Centrul de informaţii „GenderDoc-M” cu sprijinul Comitetului Helsinki din Suedia, Agenţia suedeză pentru dezvoltare internaţională (SIDA), Asociaţia gay-lor şi lesbienelor „COC” (Olanda) şi „ILGA- Europe”.




















































































































Vizitatori: 468 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: