Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2008  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Aprilie » 27 » Securitatea din Moldova îi caută după IP pe românii care îl înjură pe Voronin

Securitatea din Moldova îi caută după IP pe românii care îl înjură pe Voronin
11:50 PM
  Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a atacat dur România, într-o emisiune televizata, în cursul careia a vorbit în limba rusa. Liderul de la Chisinau a afirmat ca, în 1992,autoritatile de la Bucuresti l-au convins pe Mircea Snegur, primul presedinte al Republicii Moldova, sa înceapa razboiul cu Transnistria. "Spun asta pentru ca trebuie sa cunoasca toata lumea ce a fost", a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii "Conversatii cu presedintele" de la postul de televiziune NIT.Voronin a sugerat ca Traian Basescu a facut declaratiile cu privire la "pretentii teritoriale fata de Ucraina" pentru a împiedica rezolvarea conflictului transnistrean. "Bucurestiul nu recunoaste existenta moldovenilor în România. Asta înseamna ca autoritatile române nu recunosc nici limba si nici natiunea moldoveneasca", a mai spus Voronin, vineri, la NIT TV.

Deputatul comunist de la Chisinau Grigore Petrenco, membru al delegatiei moldovenesti la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, a avut la mijlocul lunii aprilie o interventie la Strasbourg în care sustinea ca "moldovenii" din România ar fi persecutati de autoritatile de la Bucuresti. Petrenco facea referire, în interpelarea sa, la pretinsul refuz al autoritatilor din România de a legaliza asa-zisa comunitate a moldovenilor din România. Înfiintata în februarie 2007 la Iasi, Comunitatea Moldovenilor din România îsi propunea apararea identitatii etnice a moldovenilor. Demersul a fost salutat imediat la Chisinau, iar cei trei initiatori ai asociatiei au fost primiti de presedintele Voronin. O luna mai târziu, în martie 2007, asociatia s-a autodizolvat, în urma unui recurs al Parchetului din Iasi, care cerea anularea deciziei de înfiintare pe motiv ca nu exista etnia si natiunea moldoveneasca separat de cea româna.


Nici macar Voronin nu “cunoaste” limba moldoveneasca

Prin afirmatiile facute vineri la NIT TV presedintele Vladimir Voronin pare sa revina la vechiul sau discurs incriminator la adresa României, pe care a acuzat-o în repetate rânduri ca nu recunoaste suveranitatea si identitatea nationala a tarii sale. În ultima vreme liderul de la Chisinau daduse impresia ca si-a mai temperat tonul anti-Bucuresti. Potrivit UNIMEDIA, presedintele Voronin s-a lansat, în cursul emisiunii de vineri, în laude la adresa presedintelui rus Vladimir Putin, care se pregateste în aceste zile sa lase locul de la Kremlin succesorului sau, Dmitri Medvedev, urmând sa preia conducerea Guvernului. Voronin - care se apropie de finalul mandatului- a promis sa rezolve conflictul cu Tiraspolul si sa reunifice tara , atunci când a fost ales, în urma cu sapte ani. UNIMEDIA precizeaza ca presedintele Voronin a vorbit în limba rusa pe toata durata emisiunii de vineri de la NIT TV. Comentariile cititorilor la articolul postat de UNIMEDIA despre declaratiile lui Voronin de la NIT TV sunt în general negative si îl fac pe presedintele tarii "mincinos" în special pentru ceea ce declara despre conflictul cu Transnistria. De asemenea, cititorii sunt revoltati ca presedintele, ca si la congresul recent al Partidului Comunistilor, a vorbit în limba rusa si nu în "moldoveneasca".

Procuratura Generala a Republicii Moldova a solicitat recent portalului de stiri UNIMEDIA sa ofere Serviciului de Informatii si Securitate o serie de adrese IP utilizate de câtiva vizitatori, precum si comentariile acestora plasate pe site în perioada 1 ianuarie – 24 martie 2008. Un dosar penal de verificare operativa legat o posibila incitare la ura a fost deschis de la mijlocul lunii ianuarie, iar solicitarea autoritatilor catre UNIMEDIA este legata de acest dosar. Proprietarul portalului de stiri a refuzat sa dea curs cererii Procuratorii si a explicat ca adresele IP ale comentatorilor de pe forum au fost sterse din baza de date la zece zile de la publicare, potrivit unei proceduri obisnuite.

Vizitatori: 515 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: