Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2008  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Aprilie » 26 » Reprezentantii Chisinaului si Tiraspolului pentru reglementarea transnistreana au o intrevedere la Bender

Reprezentantii Chisinaului si Tiraspolului pentru reglementarea transnistreana au o intrevedere la Bender
2:33 AM

  Vineri, ministrul Reintegrarii al Republicii Moldova, Vasile Sova, reprezentantul Chisinaului la negocierile pentru rezolvarea problemei transnistrene, are o intrevedere la Bender cu "ministrul de Externe" al autoproclamatei RMN, reprezentantul Tiraspolului la negocieri, Valeri Litkai. Intrevederea tete-a-tete are loc la Oficiul Misiunii OSCE din Bender, au comunicat Agentiei INFOTAG surse de la Misiunea OSCE in R.Moldova.

Philip Remler, seful Misiunii OSCE in Moldova, a declarat presei, inainte de intrevedere, ca mai inainte reprezentantii Chisinaului si ai Tiraspolului s-au declarat dispusi sa poarte consultari, iar OSCE, cu drept de mediator, le-a oferit amabil un loc pentru tratative. Intrevederea Sova-Litkai are loc cu usile inchise, iar chestiunile discutate nu se cunosc deocamdata.

Intrevederea are loc in contextul intelegerilor dintre Presedintele Vladimir Voronin si liderul tiraspolean, Igor Smirnov, privind intarirea increderii intre parti si apropierea pozitiilor in vederea reluarii ample a negocieriLor.

Pe 11 aprilie, Vladimir Voronin a avut o intrevedere cu Igor Smirnov la Bender, prima din ultimii 7 ani. Ei s-au inteles, in particular, in privinta reluarii activitatii grupurilor de experti in formatul "5+2", si au extins, cu acest scop, atributiile ministrului reintegrarii al Rm si ale ministrului de externe transnistrean.

Surse din Guvernul Moldovei au comunicat Agentiei ca in ultimele doua saptamini, grupurile de lucru mixte au avut mai multe intrevederi la Odesa si la Bender, in care discuta despre posibilitatea de rezolvare a problemelor intre parti in diverse domenii, dar nu reusesc sa ajunga la rezultate concrete. Astfel, recent, la Odesa, grupurile de lucru mixte nu s-au putut pune de acord in privinta functionarii caii ferate. Se presupune ca Vasile Sova si Valeri Liskai discuta, vineri, aceste chestiuni. Mai inainte s-a anuntat ca cei doi oficiali vor pregati o noua intrevedere Voronin-Smirnov, care, eventual, va avea loc dupa sarbatorile din mai.

****

COORDONATORII GRUPURILOR DE LUCRU ALE CHISINAULUI SI TIRASPOLULUI SE VOR INTRUNI CU REGULARITATE

Chisinau, 25 aprilie ( INFOTAG ). Ministrul Reintegrarii al Republicii Moldova, Vasile Sova, si "ministrul de Externe" al autoproclamatei RMN, Valeri Litkai, care conduc grupurile de experti ale partilor la negocierile pentru rezolvarea problemei transnistrene, s-au inteles in privinta organizarii unor intrevederi regulate. Acesta a fost rezultatul principal al intrevederii Sova-Litkai, care a avut loc, vineri, la oficiul Misiunii OSCE din Bender, transmite Agentia INFOTAG.

Litkai a afirmat, intr-o declaratie pentru presa, ca la intrevedere au fost abordate chestiuni de lucru, legate de activitatea grupurilor de experti din ultimele doua saptamini - bilantil pe aceasta perioada si planurile de viitor.

Sova a declarat ca la intrevedere nu s-a discutat nici o chestiune concreta, inclusiv cea a traficului feroviar, iar interlocutorii s-au referit la domeniile pe care le vor aborda grupurile de lucru si cum acestea se vor intruni. Ministrii Sova si Litkai, in calitate de coordonatori ai grupurilor de experti, de asemenea planuiesc discutii regulate.

Vizitatori: 692 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: