Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2008  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Aprilie » 10 » Smirnov impune condiţii pentru a se întâlni cu Voronin

Smirnov impune condiţii pentru a se întâlni cu Voronin
10:46 AM
Liderul transnistrean Igor Smirnov a declarat că se va întâlni cu preşedintele Vladimir Voronin numai după ratificarea de către Chişinău şi Tiraspol a unui tratat de colaborare dintre Republica Moldova şi Transnistria ca state aparte.

Vladimir Voronin şi Igor Smirnov au anunţat luni că au convenit în principiu să se întâlnească pentru discuţii, pentru prima dată în ultimii aproape şapte ani, fără să fi anunţat însă data, locul şi condiţiile acestei întâlniri.

Igor Smirnov a precizat într-un interviu acordat publicaţiei moscovite „Nezavisimaia Gazeta" că ştia cu ceva timp înainte că va fi sunat, luni, de preşedintele Vladimir Voronin, de la ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Vă va telefona Voronin. Veţi vorbi cu el?" - l-ar fi întrebat recent Serghei Lavrov. „Da, Voi vorbi", - a spus că a răspuns Igor Smirnov.

Potrivit liderului de la Tiraspol, în timpul convorbirii telefonice de luni cu Vladimir Voronin, el ar fi refuzat să dea curs invitaţiei preliminare de a se întâlni pe teritoriul controlat de autorităţile de la Chişinău.

Condiţiile impuse de Smirnov

În plus, Smirnov - după cum susţine în interviul pentru „Nezavisimaia Gazeta" - ar fi condiţionat explicit această întâlnire.

„Dacă vom ajunge la un consens asupra tratatului şi dacă acesta va fi apoi ratificat de corpurile noastre legiuitoare, vom stabili unde să ne întâlnim. Dar în acest caz Moldova va fi nevoită să rectifice multe documente pe care le-a tot adoptat" a spus liderul de la Tiraspol.

Igor Smirnov a precizat în mod expres că este vorba de un „tratat de colaborare" între două state - Republica Moldova şi Transnistria şi că textul unui asemenea tratat este demult elaborat la Tiraspol.

Întrebat dacă speculaţiile din presa rusă potrivit cărora anunţata întâlnire Voronin -Smirnov va fi una de finalizare a negocierilor pentru o soluţie a conflictului transnistrean, Igor Smirnov a confirmat în stilul său propriu:

„Negocierile într-adevăr pot să se finalizeze foarte curând, dar numai în cazul în care Voronin se va apuca azi şi ne va recunoaşte."

Preşedinţia de la Chişinău nu a oferit deocamdată nici un fel de amănunte privind eventuala întâlnire a celor doi sau vreo apreciere a condiţiilor pe care liderul transnistrean le pune ca această întâlnire să aibă loc.
Vizitatori: 592 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: