Noutati
     Forum 
       Musica
       DOWNLOAD 
     Telefonie Mobila

    –––––––––––––––
    TV Online
      Filme Online
     Radio Online
     FotoEdit Online
     Dictionar
 
Forma de Logare
Loginul Dvs. (username):
Parola (Password):
Ţine minte(
Arhiv
«  Aprilie 2008  »
DLMMeJVS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Caută
Prieteni
Online Useri

Total online: 1
Oaspeti: 1
Useri: 0
 
 
 
 
Prima pagină » 2008 » Aprilie » 10 » Activişti protestează la Chişinău pentru că poliţia le-a arestat lideri

Activişti protestează la Chişinău pentru că poliţia le-a arestat lideri
10:42 AM
2008-04-09/07:09 Cu fluierături şi scandări „Jos dictatura”, un grup de iniţiativă care şi-a luat numele de "Sfatul Ţării" a protestat miercuri, 9 aprilie în faţa sediului Ministerului de Interne din R. Moldova,.

Potrivit liderului grupului, Ghenadie Brega, acţiunile de protest sunt organizate pentru că pe 27 martie curent poliţia a arestat doi organizatori ai mitingului prilejuit de cea de 90-cea aniversare de la unirea Basarabiei cu România.

„Realizăm acest miting de protest pentru a vedea dacă s-a schimbat ceva în maniera de conducere a poliţiei sau a rămas tot influenţa lui Papuc”, a precizat pentru Info-Prim Neo Vasile Costiuc, un membru al grupului de iniţiativă "Sfatul Ţării".

Doar la câteva clipe de la începerea protestului, patru persoane îmbrăcate în civil, care nu au arătat legitimaţii, dar au spus că sunt reprezentanţi MAI, au încercat să împiedice manifestarea, motivând că respectiva acţiune nu respectă prevederile autorizaţiei emise de Primăria Chişinău. Potrivit celor patru, în autorizaţia primarului au intervenit anumite modificări, dar nu au putut prezenta o copie a acesteia.

După schimburi de replici între presupuşii reprezentanţi MAI şi membrii "Sfatului Ţării ", ofiţerul responsabil de ordinea publică din cadrul Comisariatului de Poliţie Chişinău, Iurie Crijanovschi, a prezentat protestatarilor dispoziţia cu modificările de rigoare.

Conform textului, persoanele participante la protest trebuiau să organizeze mitingul la 50 de metri distanţă de sediul MAI şi nu la 25 metri cum se stipula în prima variantă a autorizaţiei de protest.

Manifestanţii s-au conformat prevederilor dispoziţiei, reluând protestele la o distanţă de 50 metri de la sediul MAI.

Acţiunea de protest a durat în jur de o oră, pentru ca ulterior organizatorii să anunţe că o sistează dorind să cheme mai mulţi colegi după ora 15.00.

Unul din protestatari, Anatol Hristea-Stan, a spus că „noul Ministru de Interne execută doar comanda de mai sus, deoarece autorităţile centrale sunt deranjate de protestele stradale”.

Acţiunea de protest a fost autorizată de primăria municipiului Chişinău de la ora 9.00 până la 17.00.
Vizitatori: 591 | Adaugat de: Admin | Rating: 0.0/0 |
Total comentarii: 0

Name *:
Email *:
Code *: